Continuă programul „Rabla pentru electrocasnice” la Altex. Retailerul oferă un voucher de 150 de lei

Retailerul de electro-IT Altex și ONG-ul Ecotic oferă clienților magazinelor Altex și Media Galaxy, fizice și online, posibilitatea de a recicla electrocasnicele mari în schimbul unui voucher în valoare de 150 de lei care poate fi folosit până la 31 decembrie 2020.
Economica.net - joi, 27 aug. 2020, 09:13
Continuă programul

Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, continuă campania ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care oferă clienților posibilitatea de a preda spre reciclare electrocasnicele vechi în schimbul unui voucher pe care aceștia îl pot folosi la achiziționarea oricărui alt produs. Valoarea voucherului este de 150 de lei, sumă majorată de la 100 de lei cât a fost în campaniile anterioare, potrivit unui anunț al companiei.

Programul este valabil până la data de 31 decembrie 2020, în sensul că până atunci se poate folosi voucherul, iar de reciclare se ocupă ECOTIC, organizație non-profit de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice. Printre produsele incluse în campanie se numără frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe automate, uscătoare de rufe automate sau mașini de spălat vase.

Voucherul de 150 de lei poate fi folosit la achiziția de produse din rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy, dar și din magazinele online ale retailerului. Pentru a intra în posesia voucherului în valoare de 150 de lei, consumatorii trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Potrivit regulamentului, pentru aparate frigorifice, masini spalat rufe automate sau uscatoare de rufe, mașini de spălat vase, data limita până la care se pot preda echipamentele vechi în scopul obținerii voucherului este 30 septembrie 2020.

Pentru aparatele de aer conditionat, care au intrat în campanie de astăzi, 27 august 2020, data limită până la care se pot preda echipamentele vechi în scopul obținerii voucherului este de 9 septembrie 2020.

În 2019, Altex a ridicat de la clienții săi peste 16.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice și electrocasnice.De asemenea, de la prima campanie de reciclare, inițiată în urmă cu șapte ani și până în prezent, au fost colectate și reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.

 „În fiecare an, numărul deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce în ce mai mare. Un motiv de serioasă îngrijorare, ținând cont că astfel de articole poluante amenință bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, sănătatea umană. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim în întâmpinarea clienților noștri din țară cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi și îi susținem financiar în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România. 

 „Misiunea noastră este de a colecta și recicla cât mai multe cantități de deșeuri electrice și electronice în scopul protecției mediului și valorificării resurselor.”, a spus Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC România.

 Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. Organizația gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. De asemenea, asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare, astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol pentru mediul înconjurător.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru combaterea fraudelor
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru ...
Comisia a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Croaţiei, Finlandei, Greciei, ...
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Cel de-al treilea an al planului de creştere a Chimcomplex Borzeşti 2018 - 2021, axat pe consolidarea creşterii, performanţei ...
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, impunându-le o cvasi-izolare, ...