Voucherele de vacanţă au dus la o creştere uriaşă a rezervărilor în România – platforma hotelieră

Acordarea voucherelor de vacanţă a dus la o creştere uriaşă a rezervărilor în România, în luna iunie numărul rezervărilor crescând cu 140% în comparaţie cu anul trecut, potrivit unui comunicat al Travelminit, remis, miercuri, AGERPRES.
AGERPRES - mie, 13 iul. 2022, 14:30
Voucherele de vacanţă au dus la o creştere uriaşă a rezervărilor în România - platforma hotelieră

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru 2022 la început de sezon estival şi expirarea tichetelor neutilizate din anii trecuţi (din 2019 şi 2020) la finalul lunii iunie au dus la o creştere accentuată a rezervărilor în ultimele săptămâni. Aşa cum era de aşteptat, aceste stimulente financiare au fost extrem de bine primite atât de turiştii care au putut astfel să beneficieze de preţuri accesibile la cazare, cât şi de operatorii din turism, care au observat o creştere a rezervărilor în România încă de când au fost acordate primele vouchere.

În acest context, nu este deloc surprinzător faptul că, în iunie, ultima lună în care mai puteau folosite tichetele din anii trecuţi, rezervările pur şi simplu au explodat, după cum o demonstrează şi ultimul raport furnizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul naţional – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 şi 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulţi români să profite de ele pentru vacanţe în ţară, o măsură menită să ofere un sprijin important turismului intern. Şi exact aşa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparaţie cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuţi. Turiştii nu au dorit să le piardă, aşa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor”, a explicat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creştere importantă a căutărilor pentru vacanţe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul ţării noastre.

În acelaşi timp, luna iunie a fost una privilegiată graţie tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorinţa de a nu le pierde şi de a nu irosi un sejur la preţ accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi şi au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creştere din ultima perioadă, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte distribuţia rezervărilor în iunie, datele Travelminit.ro evidenţiază cele mai căutate destinaţii pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile oraşe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte şi 12% în staţiunile balneoclimaterice.

Preţurile medii pentru o noapte de cazare în iunie au crescut cu 24% la nivel general faţă de 2021. De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 lei în 2021 la 143 lei în 2022, o creştere cu 21% pentru litoral.

Te-ar mai putea interesa și
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice. ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va lansa până la sfârşitul anului 2023 toate apelurile majore ...
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit şi panificaţie
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit ...
Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura ...