Vrei internet gratuit? Operatorii îţi pun la dispoziţie aproximativ 3.000 de hotspot-uri

Accesul la internet atunci când nu eşti pe o conexiune fixă este în continuare limitat de viteză, iar traficul pentru smartphone-uri sau modem-uri mobile nu este foarte generos dacă e să îl folosim ca şi conexiune primară. Cum au venit opertorii în ajutorul clienţilor?
laurentiu.matache - Dum, 24 feb. 2013, 08:52
Vrei internet gratuit? Operatorii îţi pun la dispoziţie aproximativ 3.000 de hotspot-uri

RCS-RDS, Orange şi Vodafone au instalat în cele mai circulate zone din principalele oraşe hotspot-uri ce îţi permit acces la internet gratuit atunci când te conectezi.

Conexiunea prin WiFi este mult mai comodă atunci când vrei să foloseşti internet pe un laptop ne mai fiind necesară instalarea unui modem mobil ci doar căutarea unei reţele şi autentificarea.

RCS & RDS are în acest moment aproximativ 2.500 de hotspot-uri mobile dintre care 369 numai în Capitală. Pentru a te putea conecta trebuie să ai încheiat cu operatorul un contract de internet fix sau mobil.

„Interesul abonaţilor noştri pentru  serviciul Digi Wi-Fi este ridicat pentru că pot obţine, în general, viteze mai mari decât cele pentru internetul mobil. Practic, clienţii noştri au libertatea de a se conecta la un internet cu o viteza mare în oricare dintre cele 2.440 de locaţii din intreaga ţară”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii RCS & RDS.

Potrivit acestora, se va menţine ritmul de creştere de până acum. „De la lansarea serviciului am ajuns, în câteva luni, la 1000 hotspot-uri, iar ritmul de creştere a fost semnificativ şi am ajuns la numărul de WiFi-uri de azi. . În  România, nu există o altă companie care să aiba un număr atât de mare de puncte de acces wireless. În Bucureşti, spre exemplu, în orice zonă vizitată intens, gaseşti un hotspot Digi Wi-Fi” au mai spus cei de la RCS.

Vodafone România, cel de-al treilea operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală pune la dispoziţie peste 200 de zone Wi Fi situate în mai multe oraşe, iar utilizatorii pot avea acces la internet indifernt de reţeaua de telefonie pe care o folosesc.

„Procesul de acoperire va continua, deoarece vrem să oferim tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone şi de a experimenta variatele aplicaţii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului” au declarat reprezentanţii Vodafone.

Orange România, cel mai mare operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, deţine o reţea consistentă de hotspot-uri Wi Fi pe Valea Prahovei,  centrul vechi al Bucureştiului, litoral şi principalele centre comerciale unde se află locaţii Orange Shop.

Operatorul pune la dispoziţie internet Wi Fi pentru cei care  se află pe pârtiile de la Predeal. Anul trecut Orange a oferit internet 3G gratuit pe anumite plaje din staţiuniile de la mare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene să-şi închidă spaţiul aerian pentru companiile aeriene care efectuează zboruri la ...
Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive
Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive
Președintele României Klaus Iohannis a a anunțat marți că a decis să convoace mâine o ședință cu toti resposnabilii ...
Synaptiq a închis o rundă de finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru Mediq, softul care identifică rapid și precis tumorile canceroase
Synaptiq a închis o rundă de finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru Mediq, softul care identifică rapid ...
Synaptiq, startup românesc din Cluj-Napoca care crește performanța serviciilor medicale dezvoltând soluții bazate pe ...