1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

News

Vrei o maşină nouă, pe care s-o vinzi apoi? Lista mărcilor care se vând mai bine "de noi" decât "second hand"

La o maşină nouă, în România se înmatriculează trei la mâna a doua. Există totuşi şi mărci în cazul cărora maşina nouă este preferată celei second-hand, deci în cazul cărora posibilităţile de revânzare sunt ceva mai reduse.

20 dec, 2014 | ECONOMICA.net

În ciuda creşterii numărului de maşini noi, România este totuşi o piaţă auto dominată de autoturisme second-hand. În primele 11 luni ale acestui an, au fost înmatriculate circa 64.500 de autoturisme noi, în creştere cu aproape 24% faţă de cifra consemnată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Piaţa de autoturisme second-hand, chiar dacă a consemnat o scădere de 2%, s-a ridicat totuşi la circa 200.000 de unităţi.

Cea mai vândută maşină nouă este marca naţională, Dacia, iar cele mai "gustate" maşini second-hand sunt, după cum se ştie, cele germane, Volkswagen şi Opel, urmate de Ford şi apoi de Audi şi BMW, dar aceste statistici sunt cunoscute publicului din România.

Click aici pentru O statistică detaliată cu vânzările de maşini second-hand

Totuşi, o statisitică a mărcilor pentru care cumpărătorul din România pare dispus la o achiziţie "de nou", comparativ cu o maşină rulată, este mai puţin cunoscută. Datele sunt relevante pentru că pot indica o tedinţă: dacă doriţi să vă cumpăraţi o maşină nouă, pe care ulterior să o revindeţi, este posibil să aveţi mai puţin succes, pentru că aceste mărci "au" o piaţă second hand mai restrânsă, cel puţin în România.

Iată o enumerare a mărcilor pentru care numărul de înmatriculări de autoturisme noi este mai mare, sau cel puţin comparabil, cu numărul de înmatriculări de autoturisme second-hand. Statistica nu se referă la maşinile foarte scumpe sau foarte rare, iar datele sunt valabile pentru primele 11 luni ale anului trecut.

Dacia. Marca naţională şi-a găsit 20.500 de cumpărători care au vrut-o nouă. În aceeaşi perioadă de timp însă, au fost înmatriculate doar 865 de autoturisme second hand.

Hyunday. Marca din Coreea de Sud a găsit circa 2.300 de cumpătători ai unei maşini noi în acest an. Însă doar 759 de români au ales să înmatriculeze un Hyunday second-hand.

Toyota. Aproape 2.100 de români au ales să înmatriculeze în acest an un autoturism Toyota nou, în primele 11 luni. Numărul românilor care au preferat o Toyota second-hand a fost de doar 1.271.

Jeep. SUV-ul premium a fost preferat de 204 cumpărători în varianta sa "de nou". Au fost consemnate însă doar 95 de înmatriculări de Jeep-uri second hand, în aceeaşi perioadă de timp.

Nissan. Producătorul japonez a găsit, în anul 2014, 1.000 de clienţi pentru o maşină nouă în România, în primele 11 luni din anul 2014. Numărul de automobile Nissan second-hand înmatriculate în aceeaşi perioadă de timp este comparabil: 1.047 unităţi.

Kia. În primele 11 luni ale anului, 596 de români au ales să înmatriculeze un autoturism Kia nou. Numărul celor care au înmatriculat aceeaşi marcă de maşină, dar la mâna a doua, a fost de 371.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO