VTB şi Gazprombank discută restructurarea datoriilor Mechel

VTB, Gazprombank şi alte instituţii financiare ruseşti negociază restructurarea datoriilor companiei miniere ruse Mechel, a anunţat luni Andrei Kostin, şeful VTB, al doilea grup bancar rus, transmite RIA Novosti.
Economica.net - lun, 06 apr. 2015, 08:24
VTB şi Gazprombank discută restructurarea datoriilor Mechel

‘Negociem în continuare cu Mechel, există discuţii şi cu alte bănci, inclusiv Gazprombank, încercăm să ajungem la o soluţie dar nu pot anunţa că am ajuns la un acord’, a afirmat Andrei Kostin. Acesta a apreciat că disponibilitatea Mechel de a-şi achita datoriile restante reprezintă o evoluţie pozitivă.

Mechel, înfiinţată în 2003, se confruntă cu perspectiva falimentului după declinul semnificativ al acţiunilor companiei miniere. Anul trecut titlurile companiei au scăzut cu peste 75% după ce Mechel nu a reuşit să achite băncilor şase miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, Mechel a anunţat prelungirea scadenţei liniei de credit acordate de Raiffeisenbank AO, în valoare totală de 30 milioane de dolari.

Subsidiara Mechel, Yakutugol Holding Company OAO, a semnat un acord cu Raiffeisenbank AO privind extinderea până în februarie 2016 a scadenţei unei linii de credit în valoare totală de 30 milioane de dolari iar datoria Mechel va fi convertită în ruble.

Se estimează că Mechel are obligaţiuni şi împrumuturi în valoare de 8,65 miliarde de dolari, scadente în următorii şapte ani, iar analiştii se aşteaptă ca Mechel să înregistreze în continuare pierderi, din cauza situaţiei dificile de pe pieţe. În prezent, Mechel este controlată de miliardarul rus Igor Zyuzin, iar două treimi din datorii sunt către băncile ruse de stat Sberbank, VTB şi Gazprombank.

De luni de zile oficialii de la Moscova încearcă să ajute Mechel, care are 70.000 de angajaţi, şi au propus inclusiv un plan de convertire a datoriilor companiei în acţiuni.

Problemele financiare ale companiei ruse au apărut după extinderea Mechel, iar criza financiară din 2008 a provocat scăderea preţului la oţel şi cărbune.

În România, Mechel a decis în martie să-şi vândă cele cinci unităţi de producţie pentru 52 de euro către Nikarom, care a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. Societatea Invest Nikarom este controlată de Victor Ciumakov şi Svetlana Ciumakova, părinţii Olgăi Ciumakova, şeful reprezentanţei Mechel la Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...