1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

VTB şi Gazprombank discută restructurarea datoriilor Mechel

VTB, Gazprombank şi alte instituţii financiare ruseşti negociază restructurarea datoriilor companiei miniere ruse Mechel, a anunţat luni Andrei Kostin, şeful VTB, al doilea grup bancar rus, transmite RIA Novosti.

06 apr, 2015 | Agerpres

'Negociem în continuare cu Mechel, există discuţii şi cu alte bănci, inclusiv Gazprombank, încercăm să ajungem la o soluţie dar nu pot anunţa că am ajuns la un acord', a afirmat Andrei Kostin. Acesta a apreciat că disponibilitatea Mechel de a-şi achita datoriile restante reprezintă o evoluţie pozitivă.

Mechel, înfiinţată în 2003, se confruntă cu perspectiva falimentului după declinul semnificativ al acţiunilor companiei miniere. Anul trecut titlurile companiei au scăzut cu peste 75% după ce Mechel nu a reuşit să achite băncilor şase miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, Mechel a anunţat prelungirea scadenţei liniei de credit acordate de Raiffeisenbank AO, în valoare totală de 30 milioane de dolari.

Subsidiara Mechel, Yakutugol Holding Company OAO, a semnat un acord cu Raiffeisenbank AO privind extinderea până în februarie 2016 a scadenţei unei linii de credit în valoare totală de 30 milioane de dolari iar datoria Mechel va fi convertită în ruble.

Se estimează că Mechel are obligaţiuni şi împrumuturi în valoare de 8,65 miliarde de dolari, scadente în următorii şapte ani, iar analiştii se aşteaptă ca Mechel să înregistreze în continuare pierderi, din cauza situaţiei dificile de pe pieţe. În prezent, Mechel este controlată de miliardarul rus Igor Zyuzin, iar două treimi din datorii sunt către băncile ruse de stat Sberbank, VTB şi Gazprombank.

De luni de zile oficialii de la Moscova încearcă să ajute Mechel, care are 70.000 de angajaţi, şi au propus inclusiv un plan de convertire a datoriilor companiei în acţiuni.

Problemele financiare ale companiei ruse au apărut după extinderea Mechel, iar criza financiară din 2008 a provocat scăderea preţului la oţel şi cărbune.

În România, Mechel a decis în martie să-şi vândă cele cinci unităţi de producţie pentru 52 de euro către Nikarom, care a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. Societatea Invest Nikarom este controlată de Victor Ciumakov şi Svetlana Ciumakova, părinţii Olgăi Ciumakova, şeful reprezentanţei Mechel la Bucureşti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO