VTEX achiziționează Suiteshare pentru a oferi cumpărături conversaţionale, prin WhatsApp

VTEX, platforma de comerț cu cea mai rapidă creștere din lume, cu capabilități native de marketplace și gestionare a comenzilor, anunță astăzi achiziția Suiteshare, o companie tech de marketing, care permite vânzarea socială prin WhatsApp.
Lidia Neagu - joi, 03 iun. 2021, 18:10
VTEX achiziționează Suiteshare pentru a oferi cumpărături conversaţionale, prin WhatsApp

Suiteshare furnizează deja experiențe de cumpărături conversaționale pentru retaileri importanți din Brazilia și America Latină, inclusiv Lacoste, The North Face, Reserva, Grupo Soma, Natura și Mary Kay.

Utilizarea aplicațiilor de mesagerie a depășit utilizarea platformelor de socializare, având cu 20% mai mulți utilizatori activi, iar cercetările efectuate de Facebook arată că 66% dintre consumatori sunt mai încrezători în
efectuarea unei achiziții, atunci când un brand este activ pe aplicațiile de mesagerie. Odată cu achiziția Suiteshare, VTEX va oferi comercianților săi o platformă care le va permite să ajungă și să vândă utilizatorilor WhatsApp din întreaga lume.

„Operăm într-o lume centrată pe mesagerie, în care clienții motivează brandurile să ofere experiențe de conversație în timp real, care să fie autentice și naturale. Prin această achiziție, permitem companiilor să ofere un serviciu complet, integrat și mai robust pe mai multe canale, pentru a-și atrage, activa și a-și păstra clienții”, spune Mariano Gomide, fondator și co-CEO al VTEX.

Puterea comerțului conversațional
Companiile care folosesc soluția de vânzare socială a Suiteshare raportează creșteri imediate în rata de conversie. Pentru Tramontina, o companie de un secol pe piață și prezentă în peste 120 de țări cu produse pentru casă, soluția de vânzări a generat o creștere de peste 20%, în ratele de conversie ale comerțului digital, între noiembrie 2020 și martie 2021. Pentru Track & Field, brand de îmbrăcăminte fitness, Suiteshare a stimulat o creștere de peste 340% în ceea ce privește rata medie lunară de clicuri pe site.

Brandul global de îmbrăcăminte Lacoste își exprimă aprecierea pentru flexibilitatea și viteza lansării: „Am încheiat un parteneriat cu Suiteshare, pentru că au dovedit că sunt în același timp și extrem de agili, dar și robuști. Nevoile noastre de a vinde cât mai repede prin intermediul WhatsApp au fost întrunite într-un timp extrem de scurt, iar ușurința cu care se poate utiliza instrumentul este incredibilă”, spune Vinicius Castro, Manager Operațiuni și Proiecte digitale în cadrul Lacoste.

„Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei VTEX pentru a crea împreună soluții de piață pentru viitorul comerțului digital. Uniunea dintre cele două companii deschide o lume de oportunități pentru a nu gândi omnichannelul doar ca o soluție logistică, ci și ca un instrument pentru creșterea conversiei și a vânzărilor”, spune Maicon Ferreira, fondator și CEO la Suiteshare.

Fondată în 2018 în regiunea metropolitană Porto Alegre, Suiteshare funcționează pe post de extensie digitală pentru conturile de WhatsApp, care ajută companiile să conecteze clienții cu diferite puncte de contact. Soluția permite brandurilor să distribuie cererea între magazinele fizice și să sprijine operațiunile de franciză. Atunci când consumatorul accesează o fereastră de chat pe site sau apasă pe link-ul de pe rețeaua socială a brandului, el este recunoscut prin georeferențiere și este direcționat, în mod digital, către personalul de vânzări din cel mai
apropiat magazin.

VTEX oferă o soluție de comerț end-to-end la nivel global, complet integrată, cu capabilități native de marketplace și OMS.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia: Gazprom ar putea căuta să schimbe condiţiile contractelor dacă Occidentul plafonează preţul gazelor
Rusia: Gazprom ar putea căuta să schimbe condiţiile contractelor dacă Occidentul plafonează preţul gazelor
Kremlinul a anunţat marţi că gigantul rus Gazprom ar putea căuta să schimbe condiţiile contractelor sale de livrare dacă statele occidentale implementează un plafon de preţ pentru gazul......
ANRE a aprobat decontarea unei sume de 638,8 milioane de lei către furnizorii de energie
ANRE a aprobat decontarea unei sume de 638,8 milioane de lei către furnizorii de energie
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei ...
Ministrul Energiei: România poate deveni un coridor de transport al energiei între regiuni
Ministrul Energiei: România poate deveni un coridor de transport al energiei între regiuni
România poate deveni independentă energetic şi un furnizor de securitate energetică în regiune, dar şi un coridor de ...
Negocieri Green Deal – Lupta pentru finanţare pune în pericol un acord. „Nimeni nu va pleca din sală fără să facă unele sacrificii”, spune Timmermans
Negocieri Green Deal – Lupta pentru finanţare pune în pericol un acord. „Nimeni nu va pleca din sală fără ...
O dispută cu privire la modalitatea de protejare a gospodăriilor sărace faţă de noile politici ale Uniunii Europene ...