VTEX lansează un conector cu Facebook pentru a îmbunătăți vânzările magazinelor online

VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț, anunță cea mai recentă versiune a conectorului care integrează platformele Facebook și Instagram ale Meta pentru a spori vânzările magazinelor online.
Lidia Neagu - joi, 04 aug. 2022, 12:23
VTEX lansează un conector cu Facebook pentru a îmbunătăți vânzările magazinelor online

Noua funcționalitate îmbunătățește conexiunea dintre magazinele online și reclamele acestora de pe rețelele de socializare, crescând rata de conversie încă de la primul contact al clientului cu brandul. Acest lucru îi ajută pe retaileri să obțină o mai bună vizibilitate asupra audienței campaniilor lor și asupra activităților de marketing. De asemenea, noua versiune a conectorului contribuie la creșterea ratei de conversie, adresându-se cumpărătorilor potențiali prin reclame personalizate.

„Această versiune a conectorului duce la un alt nivel integrarea dintre platforma VTEX și platformele Meta, consolidând angajamentul nostru de a ne transforma platforma într-un panou de control unic pentru gestionarea tuturor strategiilor de afaceri ale clienților noștri. Prima versiune a acestei integrări, lansată anul trecut, se bucură deja de popularitate în rândul clienților VTEX. Noua versiune urmărește să aducă și mai aproape magazinele de platformele în care cumpărătorii lor își petrec majoritatea timpului, permițând o segmentare mai clară și o personalizare mai atentă a reclamelor”, spune Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Capabilitățile noi și îmbunătățite ale conectorului pentru Facebook includ:

  • Îmbunătățirea Conversions API (CAPI): API-ul destinat conversiilor include acum cinci componente noi Vizualizare pagină, Vizualizare conținut, Căutare, Adăugare în coș și Inițiere checkout, fiecare dintre acestea reprezentând o etapă din procesul de cumpărare și, implicit, din funnel-ul de conversie. Pe lângă faptul că stabilește targetul și optimizează reclamele, noul conector le permite clienților să măsoare fiecare dintre aceste etape, valorificând mai bine resursele în momentul creării de reclame. 
  • Actualizări ale catalogului de produse: Practic, noua versiune a conectorului permite expunerea directă a unor produse din catalog pe Facebook sau Instagram, accelerând trecerea din platformă în magazin și scăzând rata de abandon a coșului de cumpărături.  
  • Meta Ads Plugin: Acest modul simplifică procesul de creare a reclamelor pentru Facebook și Instagram. Utilizatorii pot crea campanii în mod nativ din interfața de administrare VTEX, campaniile fiind reflectate automat în Facebook Manager. 

Cu această actualizare a conectorului, șansele aprobării reclamei de către Facebook sunt și ele optimizate deoarece campaniile sugerate corespund mai bine criteriilor evaluate de companie.

Clienții VTEX din întreaga lume, inclusiv Carrefour, C&A, Lenovo, Philips, Samsung, Walmart și Whirlpool, și-au descărcat deja prima versiune a CAPI. 

VTEX este platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează toate operațiunile de comerț. VTEX accelerează creșterea afacerilor clienților săi cu o soluție completă de Comerț, Marketplace și OMS. Suntem alături de companiile din toată lumea și le sprijinim în procesul lor de dezvoltare, gestionare și livrare a unor experiențe native și avansate de comerț B2B, B2C și de marketplace, cu un time-to-market rapid.

În calitate de lider în domeniul platformelor de comerț digital, VTEX se bucură de încrederea a peste 2.400 de clienți, printre care AbInbev, Carrefour, Colgate, Motorola și Whirlpool, având peste 3.200 de magazine online active în 38 de țări (date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2021). 

Te-ar mai putea interesa și
Prada țintește să strângă cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la Bursa din Milano
Prada țintește să strângă cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la Bursa din Milano
Producătorul italian de articole de lux Prada SpA analizează posibilitatea de a strânge cel puţin un miliard de dolari printr-o listare secundară la Bursa de la Milano şi colaborează cu banca......
Cseke Attila: Aproximativ 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile
Cseke Attila: Aproximativ 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe ...
Ciolacu: Pilonul II nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltată legislația privind asigurările private
Ciolacu: Pilonul II nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltată legislația privind asigurările private
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că ...
Medvedev avertizează UE că pot avea loc accidente nucleare la centralele de pe teritoriul său și îi acuză pe ucraineni că pun la cale un nou Cernobîl la centrala de la Zaporojie
Medvedev avertizează UE că pot avea loc accidente nucleare la centralele de pe teritoriul său și îi acuză pe ucraineni ...
Politicieni ruşi au respins vineri cererile ţărilor G7 ca Rusia să restituie Ucrainei controlul centralei atomice de ...