1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Giganţi mondiali execută silit Vulcanul magnatului Tender. Ce spune compania UPDATED

Fabrica Vulcan este confruntată cu mai multe executări silite şi cereri de insolvenţă. Printre creditori se numără companii precum Ductil SA, Doosan IMGB sau Alstom. Conducerea companiei spune că are un singur litigiu, cu Ductil, care va fi rezolvat în maximum două săptămâni.

15 mai, 2012 | Florin Cojocaru | ECONOMICA.net

Compania buzoiană Ductil SA cere în instanţă falimentul fabricii Vulcan deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender pentru datorie neplătită de circa 23.000 de euro, potrivit Tribunalului Bucureşti.  Primult termen al procesului este în 24 august.

„De mai mult de doi ani Vulcan are să ne plătească puţin peste 100.000 de lei pentru produse achiziţionate de la compania noastră şi neachitate. Am încercat şi înţelegeri şi reeşalonări dar nu s-a concretizat nimic aşa că singura soluţie rămasă a fost cea a instanţei”, a spus Loredana Guzun cosilier juridic la Ductil.
Compania din Buzău este deţinută de francezii de la Air Liquide.

Potrivit directorului Vulcan Adrian Volintiru, litigiul cu Ductil se va soluţiona în două săptămâni când compania pe care o va conduce îşi va onora datoriile contractuale. 

Vulcan este, în prezent, în proces de executare silită de către companiile Doosan IMGB, Alstom Infrastructure şi Frankstahl Romania, filială a celui mai mare comerciant cu oţel din Austria, din datele de la mai multe instanţe de judecată din Bucureşti. Volintiru precizează, însă, că asemenea litigii nu există.

Concernul coreean Doosan este unul dintre cele mai mari grupuri industriale. Grupul francez Alstom este liderul mondial din transporturi.

În acelaşi timp îi mai este cerut falimentul de către firma Valro Trade. Nici acest litigiu nu este recunoscut de conducerea Vulcan.


Vulcan este cel mai mare producător român de cazane pentru centrale electrice, de echipamente industriale şi de unităţi de pompare. Anul trecut a avut afaceri de 23 de milioane de euro şi pierderi de 7 milioane de euro. Fabrica este deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogaţi români cu o avere estimată de 600 de milioane de euro.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO