Giganţi mondiali execută silit Vulcanul magnatului Tender. Ce spune compania UPDATED

Fabrica Vulcan este confruntată cu mai multe executări silite şi cereri de insolvenţă. Printre creditori se numără companii precum Ductil SA, Doosan IMGB sau Alstom. Conducerea companiei spune că are un singur litigiu, cu Ductil, care va fi rezolvat în maximum două săptămâni.
Florin Cojocaru - lun, 14 mai 2012, 21:11
Giganţi mondiali execută silit Vulcanul magnatului Tender. Ce spune compania UPDATED

Compania buzoiană Ductil SA cere în instanţă falimentul fabricii Vulcan deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender pentru datorie neplătită de circa 23.000 de euro, potrivit Tribunalului Bucureşti.  Primult termen al procesului este în 24 august.

„De mai mult de doi ani Vulcan are să ne plătească puţin peste 100.000 de lei pentru produse achiziţionate de la compania noastră şi neachitate. Am încercat şi înţelegeri şi reeşalonări dar nu s-a concretizat nimic aşa că singura soluţie rămasă a fost cea a instanţei”, a spus Loredana Guzun cosilier juridic la Ductil.
Compania din Buzău este deţinută de francezii de la Air Liquide.

Potrivit directorului Vulcan Adrian Volintiru, litigiul cu Ductil se va soluţiona în două săptămâni când compania pe care o va conduce îşi va onora datoriile contractuale. 

Vulcan este, în prezent, în proces de executare silită de către companiile Doosan IMGB, Alstom Infrastructure şi Frankstahl Romania, filială a celui mai mare comerciant cu oţel din Austria, din datele de la mai multe instanţe de judecată din Bucureşti. Volintiru precizează, însă, că asemenea litigii nu există.

Concernul coreean Doosan este unul dintre cele mai mari grupuri industriale. Grupul francez Alstom este liderul mondial din transporturi.

În acelaşi timp îi mai este cerut falimentul de către firma Valro Trade. Nici acest litigiu nu este recunoscut de conducerea Vulcan.

Vulcan este cel mai mare producător român de cazane pentru centrale electrice, de echipamente industriale şi de unităţi de pompare. Anul trecut a avut afaceri de 23 de milioane de euro şi pierderi de 7 milioane de euro. Fabrica este deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogaţi români cu o avere estimată de 600 de milioane de euro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul va adopta săptămâna viitoare măsurile pregătite în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze
Guvernul va adopta săptămâna viitoare măsurile pregătite în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze
Ordonanţa de urgenţă ce cuprinde măsurile pregătite de Guvern în contextul creşterii preţurilor la gaze şi energie ...
Marea Britanie se pregăteşte de „marea relaxare”. Premierul Boris Johnson pare pregătit să ridice majoritatea restricţiilor
Marea Britanie se pregăteşte de „marea relaxare”. Premierul Boris Johnson pare pregătit să ridice majoritatea ...
Premierul britanic Boris Johnson este decis să pună capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea ...
Carrefour va vinde telefoane recondiționate în șapte hypermarketuri din țară și online. A încheiat un parteneriat cu Recommerce Group
Carrefour va vinde telefoane recondiționate în șapte hypermarketuri din țară și online. A încheiat un parteneriat ...
Urmare a unui parteneriat cu Recommerce Group, un start-up specializat în recondiționarea și comercializarea de smartphone-uri ...