1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Vulpescu: AGA nu va aproba ca şefii Transelectrica să primească bani după plecarea din companie

AGA companiei de stat Transelectrica (TEL) va respinge, în 30 septembrie, propunerea ca reprezentanţii Consiliului de Supraveghere (CS) să primească indemnizaţii încă doi ani după ce părăsesc funcţia, întrucât juriştii companiei au interpretat greşit legislaţia.

24 sep, 2013 | Mediafax

"Este exclus să aprobăm o asemenea clauză. De altfel, am clarificat situaţia şi s-a desprins că a fost o eroare în interpretarea Legii energiei şi a Directivei 72/2009 a Comisiei Europene, de către unii jurişti ai companiei", a declarat Remus Vulpescu, reprezentant al statului în AGA Transelectrica.

Vulpescu este şi director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.

"Întreprindem o analiză amănunţită a tuturor actelor propuse AGA, iar în 30 septembrie vom aproba numai acele propuneri care sunt în mod cert conforme cu legea, cu rolul companiei Transelectrica în sistemul electroenergetic naţional şi cu interesele acţionarilor", a mai spus Vulpescu.

În convocatorul pentru AGA Transelectrica programată pentru 30 septembrie este inclusă propunerea ca reprezentanţii CS al companiei să primească indemnizaţii lunare de la companie timp de doi ani de la părăsirea funcţiei, dacă în acest interval nu se angajează la companii din sectorul energetic din România.

"De la data încetării prezentului contract şi pe o perioadă de doi ani de la data încetării acestuia, indiferent de motivul încetării, mandantul va plăti mandatarului o indemnizaţie de neconcurenţă lunară echivalentă cu media aritmetică a totalului remuneraţiei brute, formată atât din remuneraţia fixă, cât şi din remuneraţia variabilă brută, plătită/cuvenită mandatarului pentru ultimele «XX» luni anterioare datei de încetare a prezentului contract", se arată în convocator.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica este format din şapte membri, respectiv Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Ovidiu-Petrişor Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor), Dănuţ Sandu (preşedinte MKB Nextebank), Gheorghe Diaconu (director în Transelectrica), Andrei Mihai Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru), Radu Bugică (susţinut de Fondul Proprietatea) şi Carmen Georgeta Neagu.

Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controlează prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 7,11%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO