Vulpescu: Nu mai comentez minuscula personalitate a lui Diaconescu

Fostul şef OPSPI Remus Vulpescu a declarat, joi, că s-a trecut de etapa comentariilor publice "asupra minusculei personalităţi" a lui Dan Diaconescu şi este momentul ca autorităţile să stabilească tot ce trebuie legat de privatizarea Oltchim, precizând că nu consideră că a fost găsit ţap ispăşitor.
Economica.net - joi, 04 oct. 2012, 15:07
Vulpescu: Nu mai comentez minuscula personalitate a lui Diaconescu

Remus Vulpescu a participat la Curtea de Apel Bucureşti la recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, pronunţată de către Tribunalul Bucureşti în data de 20 iunie.

La ieşirea din sala de judecată, întrebat în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie (OPSPI) Remus Vulpescu a arătat că nu se consideră ţapul ispăşitor al nefinalizării procedurii de privatizare.

„Nu consider că am fost găsit ţapul ispăşitor. Sunt lucruri ce mi le reproşez, în primul rând insuccesul licitaţiei, fără ca în spatele acestei licitaţii să fi fost ceva ilegal sau incorect. Nu sunt de acord că am ţinut isonul domnului Diaconescu, şi, da, nu pot să mă declar satisfăcut profesional de rezultatul acestei licitaţii”, a declarat Vulpescu.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile formulare de Dan Diaconescu împotriva sa şi a altor factori implicaţi în procedura de privatizare, Vulpescu a arătat că nu doreşte să comenteze „minuscula personalitate” a lui Diaconescu, cerând ca instituţiile statului abilitate să demareze proceduri legale de verificare privind nefinalizarea procedurii de privatizare.

„Cred că am trecut de etapa comentariilor publice asupra minusculei personalităţi al lui Diaconescu şi cred că este momentul să lăsăm autorităţile statului, prin proceduri legale, să stabilească tot ceea ce este de stabilit”, a spus Vulpescu.

Întrebat dacă ar fi procedat la fel în cazul în care i s-ar fi dat o a doua şansă privind privatizarea Oltchim, Remus Vulpescu a spus că nu se poate referi la viitor

În ce priveşte demisia sa de la OPSPI, Vulpescu a arătat că aşa a considerat el că este corect să procedeze.

Remus Vulpescu a demisionat miercuri de la conducerea OPSPI, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Premierul Victor Ponta declara luni, după anunţul că nu se va încheia contractul cu Diaconescu, că Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la OPSPI, arătând că îi reproşează acestuia faptul că s-a lăsat atras în farsa şi circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

OPSPI a sesizat, miercuri, Parchetul instanţei supreme în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte deţinerea sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român.

Dan Diaconescu declara, luni, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a lui Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o „escrocherie”.

Pe lângă Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim compania PCC, înregistrată în Germania, acţionar minoritar la Oltchim, şi firmele Aisa Invest şi Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...