Uzina Vulcan intenţionează să îşi dubleze numărul de angajaţi, la 1.200, în cel mult un an

Vulcan ar putea reangaja peste 600 de persoane, pentru a ajunge la 1.200 de salariaţi, cifra minimă de care compania are nevoie pentru a utiliza în mod eficient spaţiul disponibil, a declarat, miercuri, directorul general executiv al companiei, Remus Vulpescu, la o conferinţă de prezentare a noului utilaj petrolier românesc care urmează să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială 'Elefantul arab'.
Economica.net - mie, 29 iul. 2015, 19:12
Uzina Vulcan intenţionează să îşi dubleze numărul de angajaţi, la 1.200, în cel mult un an

‘Acum avem o cifră de afaceri pentru anul acesta de 25 de milioane de lei, care în mod sigur nu va produce pierderi operaţionale. Va fi un an, chiar dacă suntem în insolvenţă, în care Vulcan va avea profit operaţional. Este punctul de plecare. Trebuie doar să reprimim forţa de muncă. Utilajele sunt bine conservate. Halele sunt tot aici. Este cel mai ieftin mod de a ne dezvolta. Este suficient să reangajăm specialiştii care fuseseră concediaţi…Noi am reangajat în ultimul an peste 50 de foşti salariaţi disponibilizaţi. Planul meu, care este impus de realităţile măsurabile din Vulcanul de astăzi, este ca în cel mult un an să revenim la 1.200 de angajaţi pentru că este cifra minimă de care avem nevoie ca să utilizăm eficient ce avem aici. Avem 25 de hectare de platformă industrială’, a afirmat Remus Vulpescu.

În acest moment, Vulcan are 560 de angajaţi, faţă de 14.000 de salariaţi în urmă cu 30 de ani. Vulpescu a declarat că întreprinderea are în derulare mai multe proiecte, dintre care unele ar putea necesita o suplimentare.

‘Avem astăzi un contract pentru 200 de astfel de echipamente de suprafaţă ( utilaj petrolier – n.r.) pentru zona Golfului Persic. Valoarea totală a contractului poate urca până la 22 de milioane de euro şi suntem în derulare cu acest contract. Deocamdată am ajuns undeva la 30% şi mai avem de derulat din el. Mai avem parteneriate la care lucrăm pentru că primul lucru pe care am fost nevoit să îl facem a fost să oprim retragerea clienţilor’, a spus Remus Vulpescu.

Vulpescu a explicat că insolvenţa, în general, duce la decizia de a face un pas în spate şi că acum se încearcă reluarea relaţiilor comerciale cu aceştia.

‘Pe partea de utilaj petrolier avem această cifră de afaceri, îi spun eu, de 22 milioane de euro asigurată care ar trebui să de deruleze în mod normal până în 2017. Însă nu includea clasa acesta superioară de echipamente pe care noi tocmai o lansăm şi noi această clasă de echipamente sperăm să adauge comenzi cu valori suplimentare considerabile începând de anul următor’, a afirmat Vulpescu.

De asemenea, acesta a afirmat că în toamnă ar trebui discutat planul reorganizare pe care administratorul judiciar trebuie să-l propună creditorilor Vulcan şi că managementul executiv şi întregul colectiv Vulcan pregătesc bazele planului de reorganizare.

Uzina Vulcan din Bucureşti a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată vreodată în România, noul utilaj petrolier românesc urmând să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială ‘Elefantul arab’. Noua unitate de pompare este aptă să funcţioneze până la 40 de ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.

Cu peste 100 de ani de tradiţie în industria românească, Uzina Vulcan din Bucureşti a livrat peste 25.000 de unităţi de pompare pentru extracţia ţiţeiului, în circa 25 ţări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este şi producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale româneşti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iaşi, Braşov, Constanţa.

Criza globală, absenţa unor politici naţionale coerente de redresare a industriei, întârzierea investiţiilor în modernizarea tehnologică a energeticii româneşti, dar şi alte cauze au provocat intrarea Vulcan în procedura insolvenţei în luna mai 2013, cu datorii neplătite de circa 55 de milioane de euro la acea dată. Principalii creditori ai Vulcan sunt Banca Comercială Română şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...