Vuza are 8 milioane profit din soda caustică. Exact cât fondurile nerambursabile primite la Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti, al doilea cel mai mare producător de sodă caustică din România, a înregistrat un profit net de 8,4 milioane de lei pe primele 9 luni ale anului. Lichidităţile companiei au sporit tot cu 8 milioane de lei, la sfârşitul lunii iunie, după încasarea unei părţi din fondurile europene nerambursabile, obţinute pentru un proiect de creştere a eficienţei energetice.
Adrian N. Ionescu - mie, 14 nov. 2012, 22:11
Vuza are 8 milioane profit din soda caustică. Exact cât fondurile nerambursabile primite la Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) derulează un proiect de investiţii de îmbunătăţire a eficienţei energetice, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, care va mai pompa finanţări nerambursabile de circa 10 milioane de lei în trezoreria companiei.

Demarat în ianuarie, proiectul va costa aproape 55 de milioane de lei, va dura 22 de luni şi vizează „obţinerea unei economii de energie de 17%, prin investiţia în echipamente de ultima generaţie“ în procesul de electroliză, potrivit anunţului oficial.

Profitul net de 8,4 milioane de lei al Chimcomplex Borzeşti (CHOB), obţinut pe primele 9 luni din 2012, este cu 12% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania şi-a tras profitul din afaceri nete de peste 142 de milioane de lei, cele mai mari vânzări fiind cele de sodă caustică şi alte produse clorosodice, pe a căror piaţă a devenit lider absolut, în urma opririi combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

Chimcomplex avea o cotă de piaţă de 35% la produsele clorosodice (Oltchim – 58%), şi este de departe cel mai mare producător de solvenţi organici şi cloruri anorganice, potrivit raportului pe anul trecut trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut cifra de afaceri a complexului a fost de peste 176 de milioane de lei, din care a rămas un profit net de aproape 5 milioane de lei. Produsele clorosodice reprezintă 75% din vânzări, iar capacităţile de producţie au fost acoperite în proporţie de 74%.

Peste 63% din producţie se exportă în Turcia, Bulgaria, Italia şi în alte 35 de ţări.

Chimcomplex  ( CHOB) valorează 53 de milioane de lei la BVB, dar pe piaţă nu sunt disponibile decât 3% din acţiuni.

Omul de afaceri Ştefan Vuza controlează compania prin firma A2 Impex s.r.l. (84 % din acţiunile CHOB) şi a încercat să cumpere prin Chimcomplex creanţele de 150 milioane de euro pe care Electrica le are asupra Oltchim.

O altă companie controlată de Vuza, producătoarea clujeană de bujii Sinterom, binecunoscută deţinătorilor bătânelor Dacii, a obţinut acordul de finanţare din fonduri europene nerabursabile, pentru un proiect de peste 14,2 milioane de lei.

Ştefan Vuza şi-a concentrat toate companiile în firma Serviciile Comerciale Române (SCR).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss, companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1000 de clienți în 11 țări, anunță că lansează, în urma unei investiții de 200.000 de euro, platforma......
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până ...
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...