1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

VW ar putea înregistra costuri de peste 600 mil. dolari legate de rechemările de vehicule în China

Campania Volkswagen (VW) de rechemare a peste 384.000 de vehicule în China pentru remedierea unei defecţiuni la cutiile de viteză ar putea costa grupul german peste 600 de milioane de dolari, relatează Automotive News Europe.

21 mar, 2013 | Mediafax

Între modelele incluse în campanie se află VW Golf, Magotan, Sagitar şi Audi A3, potrivit autorităţii chineze pentru controlul calităţii.

Reprezentanţii VW au refuzat să comenteze în privinţa costurilor implicate de rechemările în service, dar compania de analiză a pieţei LMC Automotive estimează că acestea s-ar putea încadra între 3.000 de yuani (483 dolari) şi 10.000 de yuani pe vehicul.

Campania de rechemări reprezintă o lovitură pentru VW, pentru care China este cea mai mare piaţă a sa, grupul urmărind să devină cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, până în 2018.

Rechemările au fost anunţate la mai puţin de o săptămână după ce televiziunea de stat din China a difuzat o emisiune în care clienţi ai VW se plângeau de vibraţii anormale, pene de curent şi accelerarea subită a maşinilor echipate cu sistemul de cutii de viteză DSG.

Preşedintele companiei de consultanţă Synergistics, Bill Russo, a declarat că problemele de acest gen sunt întotdeauna dăunătoare pentru reputaţia unei companii, mai ales dacă devin publice.

Campania include 21 de tipuri de vehicule, între care versiuni ale VW Scirocco, Bora, Touran, Passat şi Skoda Octavia, produse începând din 2008.

Autoritatea chineză pentru controlul calităţii a ajuns la concluzia, după o investigaţie de un an, că o defecţiune la sistemul cutiei de viteză DSG fabricat de grupului german, care nu necesită ambreiaj, poate provoca pene de motor şi riscuri ascunse pentru siguranţă.

Grupul german a precizat că va înlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteză.

VW, cel mai mare constructor auto european, a vândut anul trecut 2,8 milioane de vehicule pe piaţa chineză, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, la o producţie de 2,6 milioane de unităţi în China.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că va înfiinţa în următorii ani 6-7 noi fabrici în China, pe lângă cele 12 existente deja, astfel ca în 2018 să ajungă la o producţie de peste 4 milioane de vehicule pe an.

China este din 2009 cea mai mare piaţă auto la nivel mondial.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO