1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

VW cere demisia şefului Fiat de la conducerea asociaţiei auto europene ACEA

Volkswagen (VW) a cerut vineri demisia directorului general al Fiat, Sergio Marchione, de la conducerea asociaţiei producătorilor europeni de automobile ACEA şi a ameninţat că ar putea să se retragă din acest organism, după ce managerul italian a atacat politica de preţuri a grupului german.

27 iul, 2012 | Mediafax

Marchionne a sugerat, potrivit unui articol apărut în New York Times, că strategia de preţuri a VW provoacă "o baie de sânge", relatează Bloomberg.

Publicaţia a relatat că şefi de companii, între care şi Marchionne, preşedinte al ACEA, acuză grupul german că se foloseşte de criza datoriilor pentru a-şi extinde cota de piaţă.

"Comentariile arată încă o dată că Marchionne nu este calificat pentru a fi preşedinte al ACEA", a declarat purtătorul de cuvânt al VW, Stephan Gruehsem, care cere demisia şefului Fiat de la conducerea asociaţiei.

El a adăugat că VW ia în considerare retragerea din ACEA.

Un reprezentant al Fiat din Torino, contactat de Bloomberg, a refuzat să comenteze.

Disputa scoate în evidenţă tensiunile din industria auto europeană, care reflectă criza datoriilor.

VW a raportat joi rezultate trimestriale record, în timp ce Fiat şi PSA Peugeot Citroen sunt afectate de agravarea pierderilor în Europa.

Fabricile VW, BMW şi Daimler din Europa lucrează la o capacitate de peste 90%, în timp ce alţi producători europeni au rate de 60%-75%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO