1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

VW evită taxe de 900 mil. euro prin includerea unei acţiuni de 131 euro în preţul achiziţiei Porsche

Volkswagen (VW) a reuşit să evite plata unor taxe suplimentare de peste 900 de milioane de euro prin includerea unei singure acţiuni, de 131 euro, în preţul de achiziţie a participaţiei de 50,1% pe care nu o deţinea încă la Porsche, de 4,46 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

06 iul, 2012 | Mediafax

Includerea acestei acţiuni a permis VW să clasifice tranzacţia ca o restructurare şi nu ca o preluare.

Structura tranzacţiei a fost în mare parte creaţia lui Michael Schaden, specialist în taxe la Ernst&Young în Stuttgart, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Schaden, care este şi avocat în New York, a fost timp de mai mulţi ani unul dintre cei mai importanţi consilieri ai Porsche, a precizat sursa.

Ideea de restructurare a permis VW să încheie tranzacţia cu doi ani mai devreme decât planificase, după ce a ajuns la un acord cu fiscul german.

Cele două companii au colaborat pentru realizarea unei fuziuni din 2009, după ce Porsche nu a reuşit să preia VW, dar obiectivul a fost abandonat în septembrie anul trecut din cauza unor procese din Germania şi SUA în care Porsche era acuzată că a ascuns achiziţiile de acţiuni Volkswagen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO