1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

VW depăşeşte General Motors în topul celor mai mari constructori auto. Toyota rămâne numărul 1

Grupul japonez Toyota Motor Corp. şi-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume în primele nouă luni ale acestui an, în condiţiile în care a vândut mai multe vehicule decât rivalii Volkswagen şi General Motors, transmite AP.

27 oct, 2014 | Agerpres

Toyota a anunţat luni că în primele nouă luni ale acestui an vândut un număr de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cifra anunţată de Toyota include şi vânzările realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. şi Daihatsu Motor Co, scrie Agerpres.

La începutul lunii, constructorul auto german Volkswagen AG a anunţat că în perioada ianuarie-septembrie 2014 a vândut la nivel global 7,40 milioane vehicule, devansând la limită grupul american General Motors Co. care în perioada similară a vândut un număr de 7,372 milioane autoturisme şi camioane la nivel global.

În 2013, grupul japonez Toyota a vândut un număr record de 9,98 milioane vehicule, urmat de GM şi Volkswagen AG.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de şapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producţia Toyota a fost afectată de cutremurul şi tsunamiul care a devastat zona de nord est a Japoniei. În 2012 însă grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziţie pe care a păstrat-o şi în 2013.

Pentru 2014 Toyota şi-a propus să devină primul constructor auto care reuşeşte să vândă mai mult de zece milioane de vehicule într-un singur an, însă în prezent toţi constructorii auto japonezi, inclusiv Toyota, sunt afectaţi de problemele existente la airbagurile produse de furnizorul Takata Corp.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO