VW și Daimler ar putea cere despăgubiri producătorilor de componente considerați responsabili de criza de microchip-uri

Volkswagen este în discuții cu principalii săi furnizori despre posibilele cereri de despăgubire din cauza lipsei de semiconductori, a spus un purtător de cuvânt al companiei. Comentariile purtătorului de cuvânt au venit după ce Automobilwoche a raportat că VW ar putea solicita despăgubiri de la Robert Bosch și Continental după ce producătorul auto a fost obligat să reducă producția în Germania din cauza lipsei de microcipuri auto. Aceeași cale ar putea fi urmată și de Daimler.
Economica.net - lun, 25 ian. 2021, 06:14
VW și Daimler ar putea cere despăgubiri producătorilor de componente considerați responsabili de criza de microchip-uri

„Pentru Volkswagen, prioritatea maximă este reducerea la minimum a efectelor blocajului semiconductorilor asupra producției”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al VW.

VW a trebuit să reducă producția la fabricile sale de mașini din Wolfsburg și Emden și la o fabrică de componente din Brunswick, din cauza lipsei de microcipuri.

De sdemenea, Ford, Daimler și Audi se numără printre producătorii de automobile care au fost, de asemenea, obligați să reducă producția la fabricile din Germania, iar Daimler ar putea urmări VW pentru a solicita daune-interese furnizorilor.

BMW nu a fost afectat de blocajele de aprovizionare, dar șeful său de vânzări Pieter Nota le-a spus jurnaliștilor săptămâna trecută: „Am comandat volumul pentru 2021 și ne așteptăm ca furnizorii noștri să se conformeze la timp”.

BMW a câștigat daune de la Bosch în 2017, când producătorul auto a fost nevoit să oprească liniile de producție din cauza blocajului la o companie italiană care furniza carcasele pentru sistemele de direcție electronică Bosch.

Producătorii de microcipuri au crescut producția pentru producătorii de smartphone-uri, cum ar fi Apple și Samsung, când fabricile de mașini au fost închise și cererea de autovehicule a scăzut în timpul primelor blocaje ale coronavirusului anul trecut. Ei se luptă să răspundă cererii în creștere din partea companiilor auto din cauza procesului prelungit de fabricație din industria semiconductoarelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.