1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

VW recheamă 2,64 milioane de vehicule la nivel mondial pentru probleme la sistemul de direcţie

Volkswagen (VW) recheamă circa 2,64 de milioane de vehicule la nivel mondial, inclusiv în China, pentru remedierea unor defecţiuni la sistemul electric şi la sistemul de direcţie, relatează Bloomberg.

14 noi, 2013 | Mediafax

Grupul german recomandă folosirea unui ulei mineral la cutiile de viteze cu dublu ambreiaj de la 1,6 milioane de autoturisme şi vehicule van, în loc de ulei sintetic, a declarat Michael Franke, purtător de cuvânt al VW.
Alte 800.000 de SUV-uri Tiguan ar putea avea defecte la sistemul de iluminat, iar 239.000 de pickup-uri Amarok au nevoie de remedierea unor scurgeri de carburant, a precizat joi VW.

Rechemările anunţate în această lună de VW, Chrysler Group, Toyota Motor şi Mitsubishi Motors scot în evidenţă problemele provocate de includerea unor tehnologii tot mai sofisticate în noile modele.

Nissan Motor a angajat un expert auto de la revista Consumer Reports din Statele Unite drept consilier executiv pe probleme de calitate a vehiculelor, citând necesitatea de a ţine pasul cu complexitatea produselor.

"Nu este o problemă specifică VW, este unul dintre lucrurile care se întâmplă la producătorii auto de masă", a declarat Frank Schwope, analist la banca Nord LB în Hanovra.

Înlocuirea lubrifiantului de la cutiile de viteză cu dublu ambreiaj are rolul să prevină apariţia unor defecţiuni electrice.

Programul de rechemări include vehicule Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat. O instituţie de reglementare din China a anunţat joi că 640.309 de vehicule din ţară vor fi incluse în această campanie.


VW a rechemat în luna martie 384.181 de vehicule în China, după ce televiziunea de stat a relatat despre apariţia unor vibraţii, pierderi de energie şi accelerări subite la unele modele VW, între care Golf. Programul de reparaţii, care a implicat şi probleme la cutiile de viteză cu dublu ambreiaj, l-a determinat pe directorul diviziei VW din China să prezinte scuze la salonul auto de la Shanghai din luna aprilie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO