VW va investi 600 milioane de dolari şi va crea încă 2.000 de locuri de muncă în SUA

Volkswagen şi-a reafirmat planurile de investiţii la fabrica sa din statul american Tennessee, ce includ producerea unui nou SUV din 2016 şi crearea a încă 2.000 de locuri de muncă în SUA, în pofida incertitudinilor provocate de scandalul emisiilor, transmit MarketWatch şi AP, preluate de Agerpres. 
Economica.net - joi, 29 oct. 2015, 21:11
VW va investi 600 milioane de dolari şi va crea încă 2.000 de locuri de muncă în SUA

Joi, grupul Volkswagen a anunţat revizuirea cheltuielilor de investiţii în întreaga lume, după ce problemele legate de motoarele trucate i-au provocat pierderi operaţionale de 3,48 miliarde de euro în trimestrul al treilea, acestea fiind primele pierderi trimestriale înregistrate de cel mai mare producător auto european în ultimii 15 ani.

Dar costurile legate de scandalul emisiilor ar putea ajunge la 78 miliarde de euro. Volkswagen ar putea fi nevoit să pună deoparte o sumă mai mare faţă de provizioanele de 6,5 miliarde de euro alocate până acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, dacă sunt afectate vânzările de maşini, a avertizat săptămâna trecută directorul general Matthias Mueller.

Joi, VW a anunţat că va investi în fabrica sa din Chattanooga, Tennessee, 600 milioane de dolari, şi va produce acolo noul SUV începând cu 2016.

Şeful diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat: ‘Angajamentul clar către locaţia din Chattanooga confirmă angajamentul nostru în America de Nord şi încrederea noastră în echipa locală. SUA încă sunt una dintre cele mai importante pieţe ale VW’.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Numai în SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...