1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

VW vrea să-şi deschidă prima fabrică în Thailanda

Volkswagen AG (VW), cel mai mare producător auto din Europa, face demersuri pentru a-şi construi prima fabrică în Thailanda, pentru a reduce avansul luat de Toyota în sud-estul Asiei, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

02 apr, 2014 | Agerpres

Volkswagen vrea să participe la programul guvernamental ce prevede oferirea de reduceri de taxe producătorilor auto care investesc cel puţin 200 milioane de dolari în producţia auto din Thailanda, susţin sursele.

Reprezentanţii VW nu au comentat informaţia.

În prezent, compania germană este mult în urma rivalelor asiatice în regiune. Cele mai mari vânzări pe piaţa din Thailanda le-a înregistrat anul trecut Toyota, cu 725.135 vehicule livrate. Vânzările producătorilor auto niponi au reprezentat 88% totalul livrărilor pe piaţa thailandeză în 2013.

Miercuri, acţiunile VW au urcat cu 1,1%, la 193,75 euro, anul acesta titlurile companiei germane înregistrând un avans de 23%. Astfel, Volkswagen AG este evaluată la 88,2 miliarde de euro.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO