Warehouses DePauw Belgia vinde subsidiara din Cehia. Se va concentra pe România şi Europa de Vest

Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw (WDP), care deţine un proiect logistic în România şi terenuri totalizând 860.000 de metri pătraţi pentru astfel de investiţii, a vândut subsidiara deţinută din Cehia pentru a se concentra pe piaţa din vestul Europei, dar şi pe cea românească.
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 13:52
Warehouses DePauw Belgia vinde subsidiara din Cehia. Se va concentra pe România şi Europa de Vest

„WDP a încheiat ieri (luni, n.r.) un acord privind vânzarea integrală a subsidiarei din Cehia, WDP Cz. Această tranzacţie se încadrează în strategia companiei de a se concentra pe pieţele principale din Europa de Vest, cu piaţa logistică în creştere din România ca o componentă suplimentară”, se arată într-un anunţ al companiei.

Vânzarea a fost realizată către dezvoltatorul şi operatorul ceh de centre industriale şi logistice CTP Group din Cehia, companie interesată de asemenea de piaţa românească. Tranzacţie include transferul unui portofoliu din Cehia estimat la 25 de milioane de euro.

WDP deţine un proiect logistic şi industrial din România în localitatea Oarja, în apropiere de Piteşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 6.880 metri pătraţi, ocupată integral de divizia italiană a companiei germane Röchling-Automotive. Compania mai deţine terenuri în România totalizând aproape 861.000 de metri pătraţi, pe care vrea să construiască parcuri de retail. Terenurile sunt situate în apropierea autostrăzilor spre Constanţa şi Piteşti, precum şi lângă drumul naţional spre Ploieşti.

Activele din România erau estimate la finele lunii septembrie la 25,4 milioane de euro, reprezentând 2% din portofoliul companiei.

WDP a finalizat la sfârşitul anului 2010 o înţelegere cu Banca Europeană de Investiţii pentru un credit de 75 de milioane de euro în vederea finanţării dezvoltării companiei în România. Banii urmau să fie folosiţi pentru dezvoltarea de centre logistice şi industriale pe terenurile deţinute în România.

Dezvoltatorul belgian a intrat pe piaţa din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.

WDP este cel mai mare operator de pe piaţa belgiană a proprietăţilor semi-industriale, concentrându-se asupra construcţiei de spaţii logistice, având în portofoliu proprietăţi care totalizează circa 900.000 de metri pătraţi în 70 de locaţii din Belgia, Olanda, Franţa şi Cehia.

Compania este listată pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 şi are o capitalizare de peste 500 milioane de euro. În anul 2004, WDP a fost listată, de asemenea, la Euronext Paris.

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...