Warren Buffett a demisionat din Fundația Bill și Melinda Gates

Miliardarul american Warren Buffett a anunţat miercuri ca va renunţa la orice funcţie în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, dar va continua să contribuie financiar, relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 23 iun. 2021, 21:06
Warren Buffett a demisionat din Fundația Bill și Melinda Gates

Omul de afaceri în vârstă de 90 de ani explică într-un comunicat că a fost un „administrator inactiv” timp de mai mulţi ani în această organizaţie de caritate şi a renunţat deja la acest post în toate celelalte consilii de administraţie în care mai era membru, cu excepţia celui al companiei sale Berkshire Hathaway.

El nu a oferit nicio explicaţie suplimentară pentru retragerea sa, care vine la câteva săptămâni după anunţul divorţului între Bill şi Melinda Gates.

Buffett, a cărui avere este estimată de revista Forbes la circa 104 miliarde de dolari, afirmă în schimb că îşi va continua contribuţiile financiare la fundaţie.

Citește și: https://www.economica.net/bill-gates-divorteaza-dupa-27-de-ani-de-casnicie-trebuie-sa-imparta-peste-120-de-miliarde-cu-melinda_508661.html

„Obiectivele mele sunt 100% în acord cu cele ale fundaţiei, iar participarea mea fizică nu este în niciun caz necesară pentru a atinge aceste obiective”, a subliniat el.

Creată în 2000, fundaţia a devenit de-a lungul anilor cea mai puternică organizaţie de caritate din lume, finanţând diverse proiecte pentru un total de 53,8 miliarde de dolari.

Buffett s-a angajat în 2006 să distribuie toate acţiunile sale Berkshire, adică 99% din averea sa, către acţiuni filantropice.

Prin contribuţia sa anuală dezvăluită miercuri – echivalentul a 4,1 miliarde de dolari către cinci organizaţii de caritate, „sunt la jumătatea” acestui obiectiv, a precizat el.

La conducerea Berkshire Hathaway, grup sub a cărui umbrelă se află circa 60 de companii, de la firma de asigurări Geico la producătorul de baterii Duracell, Buffett a anunţat în mai că intenţionează să îl numească pe Greg Abel drept succesor când îşi va părăsi postul. Însă el nu a precizat când se va întâmpla asta.

Imaginea lui Bill Gates, fost director al Microsoft şi prieten apropiat al lui Buffett, a fost afectată puternic de dezvăluirile de după divorţul său, survenit după 27 de ani de viaţă în comun cu Melinda.

Citește și: https://www.economica.net/bill-gates-va-investi-2-miliarde-de-dolari-pentru-a-preveni-schimbarile-climatice_197027.html

Legăturile sale cu finanţatorul Jeffrey Epstein, inculpat pentru abuzuri sexuale asupra a zeci de minore în reşedinţe de lux înainte de a fi găsit spânzurat în celula sa în august 2019, au fost scoase în evidenţă în mod special.

Te-ar mai putea interesa și
Salariile medii nete oferite pentru cele mai căutate posturi din IT: peste 7.500 de lei pentru dezvoltator interfeţe şi 9.200 de lei pentru inginer software – Undelucram.ro
Salariile medii nete oferite pentru cele mai căutate posturi din IT: peste 7.500 de lei pentru dezvoltator interfeţe şi ...
Cele mai căutate posturi din domeniul IT în România de către utilizatorii platformei de Resurse Umane Undelucram.ro sunt cele de dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în......
Republica Moldova va plăti un avans către Gazprom pentru livrările de gaz pe septembrie
Republica Moldova va plăti un avans către Gazprom pentru livrările de gaz pe septembrie
Republica Moldova este pregătită să facă o plată către Gazprom pentru livrările de gaz pentru această lună, pentru ...
Rusia vrea să folosească rubla digitală în tranzacţiile cu China
Rusia vrea să folosească rubla digitală în tranzacţiile cu China
După lansarea rublei digitale la începutul anului viitor, Rusia intenţionează să folosească moneda în tranzacţiile ...
Programul nuclear iranian: Directorul AIEA şi şeful autorităţii nucleare din Iran au discutat la Viena
Programul nuclear iranian: Directorul AIEA şi şeful autorităţii nucleare din Iran au discutat la Viena
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, şi şeful autorităţii iraniene ...