Watson Pharmaceuticals, Inc. a achiziţionat Actavis

Watson Pharmaceuticals, Inc. a comunicat structura de management la nivel mondial, după anunţul finalizării achiziţiei grupului Actavis pentru suma de aproximativ 4,25 miliarde de euro, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Economica.net - vin, 02 nov. 2012, 21:14
Watson Pharmaceuticals, Inc. a achiziţionat Actavis

În urma acestei achiziţii, Watson va deveni cea de a treia mare companie de farmaceutice generice din lume, cu venituri pro-forma, care se anticipează că vor atinge aproximativ opt miliarde de dolari.

„Din clipa în care ne-am declarat intenţia de a prelua Actavis în luna aprilie 2012, am depus toate eforturile pentru a ne asigura că vom dispune de o structură de management care să valorifice potenţialul noii companii. Sub conducerea lui Siggi Olafsson, preşedinte Generice la nivel global, vom demara operaţiunile ca o singură entitate, având o echipă comercială capabilă să pună în valoare expertiza deosebită a top managementului din cadrul celor două companii. Această structură ne va permite să oferim încă de la bun început servicii de calitate clienţilor şi acţionarilor”, a declarat Paul Bisaro, preşedinte şi director general executiv al Watson, conform comunicatului.

Noua companie derulează operaţiuni în peste 60 de ţări, clasându-se în topul primelor 10 companii în peste 33 de pieţe, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, ţările nordice şi Rusia. Totodată, compania a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare din rândul companiilor de farmaceutice generice din Europa de Vest.

Se vor derula operaţiuni în diverse regiuni geografice, iar 40% din venituri vor proveni de pe pieţele externe SUA.

Divizia Watson din Europa, care va fi condusă de Lars Ramneborn, a fost organizată în şapte subdivizii cu o structură a pieţei şi venituri aproximativ similare.

Ramneborn a fost vicepreşedinte pentru strategie în cadrul Actavis, poziţie pe care a ocupat-o începând din martie 2010. El are o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică şi înainte de a se alătura companiei Actavis a lucrat pentru Zentiva, unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte şi membru al Consiliului Director încă din 2003. Înainte de a lucra pentru Zentiva, timp de 5 ani, a ocupat funcţia de vicepreşedinte pentru Orientul Mijlociu pentru Galena/ IVAX care a fost apoi preluată de Teva.

Divizia 3rd Party, care include atât divizia Medis din cadrul Actavis, cât şi Specifar Pharmaceuticals din cadrul Watson, îşi va derula activitatea sub denumirea de Medis şi va fi condusă de Valur Ragnarsson.

Ragnarsson s-a alăturat diviziei Medis din cadrul Actavis în 2001. În anul 2003 a fost numit în funcţia de director executiv, pentru ca în 2008 să fie numit vicepreşedinte. El a obţinut un master în Farmaceutică în cadrul Universităţii din Islanda şi are o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică.

 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...