1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

WhatsApp limitează la cinci numărul destinatarilor unui mesaj. Care este motivul

WhatsApp limiteaza la cinci numarul de utilizatori carora le poate fi distribuit un mesaj, in incercarea sa de a lupta cu "dezinformarea si cu zvonurile", au anuntat, luni, reprezentanti ai companiei, potrivit ziare.com

21 ian, 2019 | ECONOMICA.net

"Incepand de astazi, impunem o limita de cinci, valabila in intreaga lume", a declarat Victoria Grand, vicepresedintele pentru politici si comunicare din cadrul WhatsApp, la un eveniment organizat in capitala Indoneziei, informeaza Reuters.

Pana la aceasta masura, un utilizator al serviciului WhatsApp putea sa distribuie un mesaj unui numar de maximum 20 de indivizi sau grupuri.

Limita de cinci destinatari ai unui mesaj extinde la nivel mondial o masura introdusa de WhatsApp in India in luna iulie, dupa ce raspandirea de zvonuri pe retelele de socializare a condus la uciderea mai multor persoane si la tentative de linsaj, potrivit ziare.com.

Serviciul WhatsApp, care are circa 1,5 miliarde de utilizatori, a incercat sa gaseasca o cale pentru a stopa utilizarea abuziva a aplicatiei, in urma ingrijorarilor exprimate pe plan international cu privire la faptul ca platforma a fost utilizata pentru a raspandi stiri false, fotografii manipulate, inregistrari video fara context si farse audio, in conditiile in care originea acestora nu poate fi monitorizata si efectul lor nu poate fi estimat.

Asa-numita criptare "end-to-end" permite grupurilor de sute de utilizatori ai aplicatiei sa faca schimb de texte, fotografii si inregistrari video dincolo de posibilitatea de monitorizare a verificatorilor independenti si chiar a platformei in sine.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO