1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Încep schimbările la WhatsApp. Compania intră oficial sub umbrela Facebook

Facebook a anunţat, luni, că a finalizat tranzacţia de circa 20 miliarde de dolari prin care a cumpărat WhatsApp, popularul serviciu de mesagerie instant pentru smartphone-uri. Începe integrarea treptată a WhatsApp cu celelalte servicii şi afaceri ale reţelei de soclalizare online.

06 oct, 2014 | ECONOMICA.net

WhatsApp beneficiază de acum înainte de sprijinul financiar, administrativ şi juridic al grupului controlat de Mark Zuckerberg, care va căuta fără îndoială noi modalităţi de a monetiza serviciul de mesagerie cumpărat în schimbul unei sume considerată colosală.

Preluarea WhatsApp de către Facebook a fost anunţată în luna februarie, după ce Zuckerberg a bătut palma cu fondatorii companiei, Jan Koum şi Brian Acton, deveniţi astfel miliardari peste noapte. Serviciul de mesagerie a continuat să opereze independent de Facebook din februarie şi până în prezent.

WhatsApp a fost fondată în urmă cu aproximativ cinci ani. Până să se înţeleagă cu Zuckerberg, compania a evitat în mare măsură finanţările din exterior, de la fondurile de capital de risc care pun de obicei pe picioare startup-urile din Silicon Valley.

La momentul deal-ului, Jan Koum avea o participaţie de 45% la WhatsApp. Astfel, imigrantul ucrainean va încasa echivalentul a 6,8 miliarde de dolari în cash şi acţiuni în cadrul tranzacţiei cu Facebook, iar partenerul său, fostul angajat al Yahoo Brian Acton, va lua 3,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Facebook va plăti 4,59 miliarde de dolari în cash acţionarilor WhatsApp, la care se adaugă 177,8 milioane de acţiuni clasa A ale reţelei de socializare, potrivit documentelor transmise de companie comisiei de reglementare a pieţei de capital din SUA. De asemenea, angajaţii WhatsApp, de asemenea acţionari la compania care operează serviciul de mesagerie, vor primi 45,9 milioane de acţiuni Facebook.

Datorită creşterii cotaţiei bursiere a acţiunilor Facebook din februarie şi până acum, valoarea tranzacţiei este evaluată în prezent la 21,8 miliarde de dolari.

Facebook şi WhatsApp au depăşit vineri un ultim obstacol în calea fuziunii, obţinând avizul Comisiei Europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO