1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Whirlpool a decis să-și închidă fabrica din Napoli. Guvernul italian a ripostat vehement și a acuzat firma că încalcă înțelegerile anterioare

Fabrica Whirlpool din Napoli va fi închisă la 31 octombrie, a anunţat producătorul american de electrocasnice, în pofida încercărilor Guvernului italian de a menţine activitatea unităţii unde lucrează 450 de angajaţi, într-o regiune cu una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului din Italia, transmit ANSA şi Reuters, citate de Agerpres.

22 oct, 2020 | Agerpres

Viitorul unităţii din Napoli a fost mult timp o sursă de tensiune între Whirlpool şi autorităţile italiene, care susţin că închiderea încalcă acordurile anterioare.

Oficialii Whirlpool susţin că fabrica din Napoli nu este sustenabilă din punct de vedere economic.

Giuseppe Provenzano, ministrul care supervizează regiunile sudice ale Italiei, a descris anunţul Whirlpool "ca fiind extrem de serios şi inacceptabil pentru ţară".

"Firma şi-a luat un angajament faţă de ţară cu planul său industrial, care nu este respectat", a adăugat oficialul italian.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris, a cerut Guvernului "să facă tot posibilul pentru a evita dezastrul".

Anul trecut, Whirlpool a informat că producerea maşinilor de spălat de ultimă generaţie la Napoli nu mai este profitabilă şi intenţionează să vândă uzina.

Vânzările companiei pe plan global au urcat cu 3,9% în trimestrul trei din 2020, la 5,30 de miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 4,76 de miliarde de dolari, după ce performanţa solidă din Europa a compensat vânzările mai slabe din America de Nord.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO