Prinţul Charles va continua să ne facă reclamă. „Wild Carpathia” va promova România în 130 de ţări

Vă mai amintiţi documentarul de la televiziunea Travel Channel numit Wild Carpathia din 2011, în care apărea şi Alteţa Sa Regală Prinţul Charles, şi care vorbea de frumuseţea ţării noastre, în unele locuri, nealterată de trecerea timpului?
Andrada Ghira - joi, 18 apr. 2013, 13:07
Prinţul Charles va continua să ne facă reclamă.

Ei bine, acela a fost primul episod de promovare a ţării noastre, pe care l-am primit ca bonus. Acesta trebuia să fie urmat de alte două episoade, care au fost blocate timp de doi ani. Primul reportaj Wild Carpathia a fost co-finanţat de Fondul European pentru natură, un ONG al cărei scop este de a proteja regiunile naturale sălbatice sever ameninţate din Europa.

„Am semnat contractul pentru două episoade pentru promovarea României. Nu am cifra exactă, dar este undeva în jurul a 900.000 de euro, din fonduri europene, pentru pregătirea episoaselor 2 şi 3. Primul episod, în care apărea şi Prinţul Charles, a fost bonus şi urma să fie realizate şi celelalte două episoade. La venirea mea în minister am găsit proiectul blocat de doi ani. Nu s-a vrut să fie continuat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism.

Grapini ne-a mai declarat că Prinţul Charles a acceptat să apară şi în următoarele două episoade care vor fi realizate în paterneriat cu Travel Channel.

„Eu cred că acest parteneriat este benefic pentru România din două motive: primul, acela că am fi avut de suferit ca imagine, din moment ce proiectul era blocat şi am primit bonus primul episod, iar al doilea, pentru că avem nevoie de promovare. Eu am găsit proiectul la o valoare mult mai mare, dar am reuşit să-l negociez şi să obţinem o reducere”, a mai declarat Grapini pentru ECONOMICA.NET.

 

Wild Carpathia II va fi difuzat în 130 de ţări

Cele două episoade vor fi realizate de Almond Films şi prezentate în 130 de ţări prin intermediul Travel Channel, vor fi traduse în 21 de limbi şi emise pe postul Naţional de Televiziune din România. Colaborarea mai presupune şi realizarea a 24 de clipuri promoţionale, prin care vor fi prezentate locuri uimitoare din România. Cele opt clipuri de trei minute şi 16 clipuri de câte un minut se vor concentra pe subiecte precum natura sălbatică, aventura şi turismul, potrivit unei ştiri apărute pe un site britanic de ştiri din domeniul televiziunii.

„Sunt extrem de recunoscător guvernului României pentru că a făcut acest lucru posibil. Ne va da o şansă de a arăta în continuare de ce România este o bijuterie în coroana Europei”, a declarat prezentatorul Charlie Ottley.

Un eveniment de lansare va fi organizat de The European Nature Trust în Bucureşti pentru cel de-al doilea episod, pe 29 mai, iar lansarea în Marea Britanie va avea loc pe 5 iunie la Academia Britanică de Film şi Televiziune (BAFTA).

Vacanţe româneşti, recomandate britanicilor

Presa din Marea Britanie a relatat în repetate rânduri despre modalități petrecere a vacanței în România. Publicația The Guardian a scris despre Poiana Brașov, ca alternativă la stațiunile de schi din Alpi, a mai scris și despre munții de aici, care „dezvăluie o lume de mit și tradiție, de urși și lupi”, a scris şi despre tururile cu bicicleta, dar și despre cele mai bune idei de a petrece o vacanță în România, de la București, Munții Carpați, castele, și până la orașele transilvănene, Munții Bucegi, Delta Dunării sau mănăstirile pictate din Moldova.

În ultimii ani, Casa Regală a Angliei a pus reflectoarele pe România, prin vizitele sale anuale în satul Viscri. În septembrie 2011, cei de la Travel Channel au realizat un reportaj despre pădurile din Carpați, despre ursul brun, dar și despre viața la țară, avându-l ca invitat pe Prințul Charles şi numit Wild Carpathia.

Alteța Sa Regală spune într-un scurt interviu acordat celor de la Travel Channel că atemporalitatea locurilor este remarcabilă, parcă ruptă din poveștile pe care mulți le citesc când sunt copii. Vizitele regale au continuat și în 2012. Prinţul Charles are două proprietăţi în satul Valea Zălanului din Covasna, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...