Wizz Air a livrat cel de-al 12-lea avion către baza sa din București

Transportatorul aerian Wizz Air a anunțat luni că a livrat a 12-a aeronavă bazei sale din București, de la Aeroportul Otopeni. Pentru a marca această ocazie, noua aeronavă de ultimă generație Airbus A321neo va contribui la operațiunile de pe două noi rute și va decola către Preveza-Aktion, Grecia, în luna iulie și spre orașul italian Rimini, în septembrie. Împreună cu aceste noi destinații, Wizz Air oferă acum 55 de rute la tarif redus de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” către destinații diverse din Europa și nu numai.
Ion Dobreanu - lun, 25 iul. 2022, 17:23
Wizz Air a livrat cel de-al 12-lea avion către baza sa din București

Noua aeronavă Airbus A321neo care se alătură flotei Wizz Air încorporează cele mai noi tehnologii din aviație și oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere cu aproximativ 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil și o reducere cu 50% a emisiilor de oxid de azot. Flota Wizz Air este una dintre cele mai noi din lume, cu o vârstă medie de 4,74 ani, iar această aeronavă abia livrată sprijină poziția Wizz Air drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene, se precizează în comunicatul transmis de companie.

De asemenea, sosirea noii aeronave susține angajamentul Wizz Air de a-și tripla dimensiunea flotei până la sfârșitul deceniului. Wizz Air are cea mai mare listă de comenzi, cu peste 411 aeronave de ultimă generație din familia Airbus A320, ceea ce va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta asupra mediului cu 25% per pasager-kilometru până în 2030.

Prin eforturile constante de recrutare și noile aeronave adăugate întregii rețele, compania aeriană sprijină operațiunile de pe rutele sale din România, în ciuda provocărilor recente din industria aviației. Wizz Air este cea mai mare companie aeriană care operează din București, reiterându-și angajamentul de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod. Marea majoritate a zborurilor companiei aeriene își respectă planificarea, ajutând în luna iulie peste 130.000 de pasageri să ajungă la destinațiile lor în fiecare zi.

Românii pot călători acum de la București către Preveza-Aktion, Grecia, în fiecare luni și vineri, începând din luna iulie. Situat la gura Golfului Ambracian, orașul Preveza este o destinație cu o bogată istorie antică, perfectă pentru vacanțele de familie. În plus, un alt zbor va decola din București către Rimini, Italia, în fiecare joi și duminică, începând cu sfârșitul lunii septembrie. Rimini este o destinație populară în Europa pentru vacanțele însorite, cu o istorie la fel de captivantă, plină de viață și plaje cu deschidere la Marea Adriatică, precum și o destinație populară în rândul românilor care călătoresc și vor să își revadă prietenii și familia în Italia. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători prin aceste noi zboruri Wizz Air cu tarif redus către două dintre cele mai interesante destinații ale Europei și multe altele.

Owain Jones, Development Officer în cadrul Wizz Air, a spus: „Astăzi, suntem încântați să sărbătorim momentul în care flota Wizz Air ajunge la 160 de aeronave, prin adăugarea celui de-al 59-lea Airbus A321neo cu 239 de locuri, cel mai eficient și mai sustenabil model din punct de vedere ecologic care zboară în prezent.

Cu alte 300 de astfel de aeronave care urmează să fie livrate, vom deveni un grup cu 500 de aeronave până în 2030, eficiența aeronavelor A321neo consolidând eforturile semnificative făcute de compania aeriană în materie de sustenabilitate. Pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm rețeaua în următorii ani, cu una dintre cele mai noi flote ale unei companii aeriene, mai mulți pasageri vor putea să zboare în cel mai sustenabil mod cu flota Wizz Air de aeronave Airbus A321neo super-eficiente și de ultimă generație. Fly the Greenest.”, a declarat Owain Jones, Development Officer în cadrul Wizz Air.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...