Wizz Air a semnat primul leasing cu CCB Financial Leasing din China

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a semnat primul contract de leasing cu CCB Financial Leasing pentru 11 aeronave Airbus A321ceo, cel mai mare contract de leasing al Wizz Air de până acum, aeronavele fiind programate pentru livrare în 2016-2017, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - vin, 27 nov. 2015, 08:33
Wizz Air a semnat primul leasing cu CCB Financial Leasing din China

‘Suntem bucuroşi să începem colaborarea cu CCB Financial Leasing, iar startul să fie dat de cel mai mare contract de leasing din istoria Wizz. Acest contract continuă un parteneriat între Wizz Air şi comunitatea financiară din China’, a declarat Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

‘Suntem încântaţi să avem Wizz Air printre clienţii noştri importanţi şi să semnăm această tranzacţie semnificativă cu ei. Ca parte a strategiei de extindere internaţională a China Construction Bank, CCB Financial Leasing va continua să îşi extindă prezenţa în domeniul leasingului de aeronave prin intermediul platformei din Irlanda’, a declarat Wang Qiang, preşedintele CCB Financial Leasing’.

Înţelegerea corespunde modelului de business al Wizz Air, de a vinde şi apoi de a prelua în leasing, prin intermediul căruia compania negociază şi contractează direct noile aeronave de la Airbus, iar apoi încheie un contract de vânzare şi leasing cu o companie de leasing.

Wizz Air a început să adauge din această lună aeronave A321ceo, mai spaţioase, flotei sale de A320ceo, odată cu primul zbor al aeronavei, din 20 noiembrie. În completarea acestei prime livrări de A321, Wizz Air are o comandă de 26 de aeronave de acelaşi tip, cu termen de livrare până în 2018, 11 dintre ele finanţate de CCB, nouă astfel de aparate de zbor alăturându-se flotei Wizz în anul calendaristic 2016, se arată în comunicatul remis, joi, AGERPRES.

În prima jumătate a anului fiscal 2016 Wizz Air a transportat 10,7 milioane de pasageri, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului fiscal anterior, iar gradul de încărcare a crescut la 90,7 procente.

În varianta aleasă de Wizz Air, A321 are 230 de locuri, oferind în acest mod şi mai multe locuri la tarife scăzute pe rute populare cum ar fi Budapesta- Londra Luton, Wizz Air fiind prima companie low-fare din Europa care operează o configuraţie cu 230 de locuri.

Wizz Air are o comandă Airbus pentru 110 aeronave A321neo, a căror livrare va începe în 2019 şi va dura până în 2024.

CCB Financial Leasing Corporation Limited (CCBFL) a fost înfiinţată în 26 decembrie 2007 cu acordul China Banking Regulatory Commission (CBRC) şi este o instituţie financiară non-bancară, CCBFL este o filială deţinută în întregime de China Construction Bank, înregistrată în Beijing, capitalul înregistrat fiind de 8 miliarde RMB (yuan/renminbi).

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, şi operează o flotă de 64 de aeronave Airbus A320 şi A321, oferind peste 390 de rute de la 22 de baze, ce asigură conexiunea între 115 destinaţii din 39 de ţări.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...