1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Wizz Air a transportat 5,5 milioane de pasageri în România în 2016, dublu faţă de Tarom

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România, a transportat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România, în creștere cu 23% față de anul anterior, a anunţat compania într-un comunicat de presă. 

05 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Cea mai mare companie aeriană din România este Wizz Air, care a transportat peste 5,5 milioane de pasageri în 2016, dublu faţă de operatorul naţional Tarom, care în primele nouă luni din acest an a transportat 1,89 milioane de pasageri. În 2015, Tarom transportase aproape 2,5 milioane de pasageri. 

Wizz Air a deschis anul trecut două noi baze, la Iași și la Sibiu. În plus, compania a adăugat noi zboruri de pe aeroporturile din Satu Mare și Suceava şi a ajuns la o reţea de zece aeroporturi din România.

Pentru acest an, operatorul a anunțat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca și Craiova, precum și inițierea a 15 rute noi către nouă țări din România. Anul acesta Wizz Air va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv cinci aparate de zbor ultraeficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, și va ajunge la 750 de angajați.

Rețeaua de zbor WIZZ din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între București și Cluj-Napoca.

"2016 a fost un an excepțional pentru Wizz Air. Ne-am menținut poziția solidă de lider și cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, și, în același timp, excelența noastră în servicii și siguranță a fost recunoscută prin distincții globale remarcabile. Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creșterea importantă și să extindem constant rețeaua pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor. Vom continua să oferim cele mai mici tarife posibil împreună cu o experiență desăvârșită, pentru a le asigura plusvaloare tuturor clienților noștri", a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air. 

Per total, compania a transportat 23 de milioane de pasageri anul trecut şi operează cu o flotă compusă din 74 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air oferă mai mult de 500 de rute de la 27 de baze, ce asigură conexiunea între 134 de destinaţii din 40 de ţări. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO