Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri de pe aeroporturile din România în 2015

Compania aeriană low-cost, Wizz Air, a transportat anul trecut cu aproape 16% mai mulţi pasageri faţă de 2014. În plus, operatorul și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din ţară, pentru a răspunde cererii în creștere.
Andrada Ghira - joi, 14 ian. 2016, 09:30
Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri de pe aeroporturile din România în 2015

Wizz Air a transportat în 2015 peste 4,5 milioane de pasageri de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014, a anunţat compania. 

Unul dintre paşii importanţă făcuţi de Wizz Air pe piaţa românească a fost stabilirea bazei de la Iași, care va deveni a 23-a bază operațională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016.

„Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turistilor care vizitează această țară frumoasă sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri”, spune József Váradi, CEO Wizz Air.

Cele mai noi rute Wizz Air anunțate sau a căror operare a început în 2015 includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield și o destinație complet nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iași sunt către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv.

În luna martie a anului trecut, Wizz Air a adăugat un nou zbor de pe cel de-al optulea aeroport din România, pe ruta Constanța – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureș spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunțată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn și Munchen-Memmingen.

În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din opt aeroporturi din România. În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

Tot anul trecut, Wizz Air s-a listat pe Bursa de la Londra şi a plasat o comanda pentru 110 aeronave Airbus A321neo, ceea ce va acorda Wizz Air şi mai multă flexibilitate pentru a gestiona cererea pentru călătorii (livrările aeronavelor vor avea loc între 2019 şi 2024).

În noiembrie, Wizz Air a devenit prima companie low-cost care operează cu aeronave A321ceo cu 230 de locuri, versiunea curentă a aeronavei A320, cu 180 de locuri. Această schimbare reduce costurile de exploatare deja scăzute, ceea ce înseamnă că Wizz Air poate să ofere tarife mici pasagerilor. Wizz Air o să înceapă să opereze cu noua aeronavă A321ceo în România anul acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...