Wizz Air aduce în flotă avioane mai mari

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că va converti, parţial, comanda viitoare pentru 26 de aeronave A320 cu un alt model, cu o capacitate mai mare, tot de la Airbus. Motivul? Noul avion poate transporta mai multe persoane şi poate zbura pe distanţe mari, chiar spre Mumbai, după cum au anunţat oficialii maghiari, prezenţi în India.
Andrada Ghira - sâm, 19 oct. 2013, 07:48
Wizz Air aduce în flotă avioane mai mari

Operatorul aerian Wizz Air a anunţat că schimbă modelul de avion comandat la Airbus şi vrea în loc de A320, modelul A321, care poate ajunge la o capacitate de până la 220 de pasageri şi poate zbura pe distanţe mai mari.

Anul acesta compania a anunţat noi rute spre alte contintente: Tel Aviv (Israel), Baku (Azerbaijan) Dubai (Emiratele Arab Unite). Şi Hurgahda (Egipt) s-a aflat pe lista destinaţiilor Wizz cu plecare din Budapesta, însă zborurile pe această rută au fost anulate din cauza tensiunilor din ţară. 

O nouă destinaţie ar putea apărea pe harta Wizz Air: India

Aflat într-o vizită oficială de patru zile în India, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, ieri 17 octombrie, că speră ca în curând să fie operat un zbor direct pe ruta Budapesta-Mumbai, citat de Budapest Business Journal. După această declaraţie a fost semnată o scrisoare de intenţie care conţine şi acest amendament în acordul bilateral dintre cele două ţări.

De asemenea, acordul aviatic dintre Ungaria şi India, a fost modificat după negocierile din ultima săptămână, iar planurile preliminare arată că Wizz Air este compania care ar urma să opereze aceste zboruri, via Dubai, scrie publicaţia maghiară AIRportal.hu.

Dacă Wizz Air va zbura spre Mumbai de la Dubai, atunci şi românii vor putea avea acces la noua destinaţie. Compania începe pe 29 octombrie zborurile pe ruta Bucureşti – Dubai.

Până la publicarea articolului, contactaţi de ECONOMICA.NET, oficialii companei nu au oferit o poziţie oficială cu privire la această informaţie.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, cu zboruri spre 95 de destinaţii din 35 de ţări. Compania foloseşte 45 de aviaone Airbus A320 şi a transportat anul trecut 12 milioane de pasageri.

În acest an, compania ungară a continuat expansiunea nu doar în regiune, cu pătrunderi pe pieţele din Slovenia cu zboruri pe ruta Londra Luton – Kosice, Ucraina, Rusia ci şi în Israel, Dubai, Egipt. Macedonia va face parte din lista cu noutăţi a Wizz Air. Italia, Germania sau Elveţia sunt pe lista potenţialelor destinaţii de unde se vor opera zboruri spre Ohrid, Macedonia. Ungurii au pătruns şi în Ucraina şi Rusia, cu zboruri de la Budapesta spre Kiev şi Moscova.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...