Wizz Air alocă al patrulea avion bazei sale de pe Aeroportul Internațional Iași

Transportatorul aerian Wizz Air a anunțat astăzi că alocă nouă aeronavă bazei din Iași. Noua aeronavă Airbus A321neo se va alătura flotei în decembrie 2022, crescând numărul aeronavelor din Iași la patru. Acest avion va sprijini operațiunile pe trei noi rute către Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca).
Ion Dobreanu - joi, 18 aug. 2022, 19:52
Wizz Air alocă al patrulea avion bazei sale de pe Aeroportul Internațional Iași

Împreună cu noile zboruri, Wizz Air oferă acum 28 de rute cu tarif redus de pe Aeroportul Internațional Iași. Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil începând cu 24,99 de euro / 119 lei.

Cu cea de-a patra aeronavă la bază și noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air este cea mai mare companie aeriană care operează din Iași, reiterându-și angajamentul de a oferi destinații populare și tarife scăzute cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod posibil. Românii pot călători acum de la Iași la Memmingen în zilele de luni, miercuri și vineri, începând cu 12 decembrie 2022. În plus, zborurile către Aeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg și către Copenhaga vor decola ambele din Iași în fiecare marți și sâmbătă, începând cu 13 decembrie.

Wizz Air continuă să-și extindă operațiunile în întreaga rețea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave și recrutează însoțitori de zbor. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către unele dintre cele mai importante și frumoase destinații din Europa Centrală și de Nord. Pe lângă aceste piețe, Wizz Air crește și frecvența a numeroase zboruri cu plecare din Iași.

Barcelona, Bruxelles-Charleroi și Eindhoven vor fi mărite la 3 zboruri pe săptămână. Rutele către Paris-Beauvais, Veneția-Treviso și Tel-Aviv vor fi mărite la 4 zboruri pe săptămână. Rutele către Roma-Ciampino și Billund vor avea o frecvență de 5 zboruri pe săptămână. Iar ruta Iași – Londra-Luton va fi operata de 14 ori pe săptămână.

Primul zbor Wizz Air din România a decolat în 2006. De atunci, compania aeriană a devenit lider de piață în România și a transportat peste 55 de milioane de pasageri către și dinspre țara noastră, cu peste 4,5 milioane de pasageri transportați doar în 2022.

„Suntem bucuroși să anunțăm a 4-a aeronavă alocată bazei noastre din Iași, cele trei rute noi și creșterea frecvenței pe nouă rute existente. Împreună cu noile adăugiri ale rețelei, Wizz Air oferă acum 28 de rute din Iași. Acest anunț marchează o piatră de hotar importantă pentru rețeaua din România și ne confirmă strategia de creștere și angajamentul de a oferi oricui posibilitatea să se bucure de tarife ultra-scăzute, să călătorească în siguranță către destinația dorită și să descopere noi locuri, culturi și oameni. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bord”, a declarat Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air.

„Planurile de dezvoltare anunțate de Wizz Air arată că Aeroportul Iași este în continuare un obiectiv de interes pentru companiile aeriene, oferind stabilitate, garanție, încredere. Practic, aeronava ce va completa flota existentă marchează o nouă etapă în transportul aerian din Iași, investiție care va contribui la diversificarea rețelei de rute internaționale și extinderea operațiunilor. Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute deschise pe Aeroportul Iași. Discuțiile pe care le-am purtat cu operatorul privind extinderea bazei și permanentizarea unor destinații relocate temporar la Iași au dat roade, iar pe această cale doresc să mulțumesc conducerii Wizz Air pentru deschidere.

Sunt sigur că vor primi cu bucurie această veste comunitățile de români din străinătate, care vor folosi noile rute pentru a se deplasa mai facil și mai des în țară. Mai multe destinații înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene și că împreună putem construi proiecte ce aduc plus valoare întregii regiuni”, a spus Romeo Vatră, directorul general al R.A. Aeroportul Iași.

*Bilet pe un singur segment, cu taxă administrativă și bagaj mic de mână (dimensiuni maxime: 40x30x20 cm) incluse. Bagajele pe roți și orice alt tip de bagaj de cală sunt supuse unor taxe suplimentare. Prețul este valabil doar pentru rezervările efectuate pe wizzair.com și prin intermediul aplicației de mobil WIZZ. Numărul de locuri la prețurile indicate este limitat.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai din investiții din cauza lipsurilor
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai ...
Municipalitatea a tăiat din investiţii din cauza lipsei banilor, a declarat, marţi, primarul general Nicuşor Dan, atrăgând atenţia asupra "dezechilibrului" dintre fondurile pentru Primăria......
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, din cauza războiului din Ucraina
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, ...
Banca Mondială prognozează o scădere a economiei în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, în care este inclusă ...
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ce a devenit prim-ministru
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ...
Avocaţii prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman afirmă că noua sa funcţie de premier îi permite ...
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
În primul semestru din 2022, turiştii au petrecut în total aproximativ 199 de milioane de nopţi în spaţii de cazare ...