Wizz Air anunţă şase noi rute de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, din aprilie 2018

Wizz Air, cel mai mare operator aerian low cost din România, îşi va extinde operaţiunile din Iaşi, iar din aprilie 2018 va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 bazei de la Iaşi, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - vin, 11 aug. 2017, 11:21
Wizz Air anunţă şase noi rute de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, din aprilie 2018

Tot din aprilie 2018, compania va lansa din Iaşi şase rute noi spre Eindhoven (Olanda), Dortmund (Germania), Salonic (Grecia), Billund (Danemarca), Malmö (Suedia) şi Paris Beauvais (Franţa).

Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia la baza din Iaşi ajunge la aproape 200 de milioane dolari, iar în 2018, odată cu creşterea operaţiunilor cu 70%, va oferi în total mai mult de 650.000 de locuri, pe 14 rute, spre 10 ţări.

‘Noua aeronavă va sosi pe 29 aprilie 2018 şi va asigura operarea zborurilor pe şase noi rute din Iaşi. Noile rute WIZZ spre Suedia, Olanda, Grecia şi Danemarca sunt singurele conexiuni directe din Iaşi cu ţările respective. Odată cu sosirea noii aeronave, frecvenţele pe trei dintre cele mai populare curse WIZZ din Iaşi vor creşte la patru/săptămână spre Tel Aviv şi Milano Bergamo şi la trei pe săptămână spre Roma Ciampino. Ca urmare a extinderii operaţiunilor sale la două aeronave moderne în 2018, Wizz Air va avea o echipă locală mai mare de 70 de angajaţi, iar noi sesiuni de recrutare au fost deja programate în septembrie, octombrie şi noiembrie, la Iaşi’, a declarat într-o conferinţă de presă Sorina Ratz, Communications Manager la Wizz Air.

Potrivit sursei citate, vor fi create mai multe noi locuri de muncă în cadrul companiei cît şi în aviaţie, turism şi alte domenii conexe din întreaga regiune.

‘Prin creşterea capacităţii cu 70% în 2018, WIZZ oferă acum 14 rute de la Iaşi şi aduce din ce în ce mai multe oportunităţi uimitoare clienţilor, pentru a călători cu cele mai mici tarife şi experimenta serviciile de calitate Wizz Air de la bordul aeronavelor. Întreaga echipă WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine pasagerii la bordul oricăreia dintre cursele mult aşteptate spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö şi Paris’, a spus Ratz.

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi a subliniat importanţa faptului că cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală şi de Est vine să îşi extindă baza la Iaşi.

‘Am realizat o investiţie importantă pentru comunitate, reuşind să deschidem Iaşiul spre lume. Când o companie parteneră doreşte să investească pe termen lung în oraşul tău înseamnă că înţelege că acesta are un potenţial însemnat de dezvoltare. Deschiderea noilor rute de la/către Iaşi, odată cu alocarea unei noi aeronave, este importantă nu doar pentru evoluţia aeroportului nostru, ci şi pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe orice aeroport, o bază aeriană reprezintă fundaţia afacerii companiei şi, deci, garanţia dezvoltării economice a zonei noastre. Nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reuşim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, răspunzând unor cerinţe diverse’, a declarat Alexandru Anghel.

Conform acestuia, strategia de dezvoltare a aeroportului ieşean urmăreşte realizarea unor legături cu ţările nordice, unde există numeroase comunităţi de cetăţeni din regiunea Moldovei, iar aceste rute directe sunt pentru ei o oportunitate de a-şi reuni mai uşor familiile.

‘Este important că există interes inclusiv pentru rute deservite de alte companii, semn că cererea este mare pentru anumite destinaţii, iar concurenţa între companii este absolut firească’, a precizat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...