Wizz Air oferă românilor vacanţe cu preţuri între 150 şi 25.000 de euro

Compania aeriană Wizz Air a relansat platforma Wizz Tours prin care vinde bilete de avion la pachet cu opţiuni de cazare. Românii pot cumpăra de la compania aeriană vacanţe cu preţuri între 150 şi 25.000 de euro.  
Andrada Ghira - mie, 11 mai 2016, 11:09
Wizz Air oferă românilor vacanţe cu preţuri între 150 şi 25.000 de euro

Românii plătesc în medie 530 de euro pentru o vacană de tip city-break, mai puţin decât ungurii (540 euro) şi polonezii (640 euro), însă sunt ceva mai pretenţioşi şi preferă hotelurile de trei stele.

Janos Barits, managing director Wizz Tours, spune că românii preferă Roma, Barcelona, Milano, Veneţia şi Londra pentru vacanţe de tip city-break, dar este rezervat în a oferi cifre concrete.

O vacanţa scurtă la Roma costă 150 de euro pentru două persoane, iar o vacanţă de şapte nopţi la Dubai poate depăşi 25.000 de euro.

Serviciul de vacanţe al Wizz Air a fost lansat în 2013, iniţial doar pentru pieţele din Ungaria şi Polonia, fiind disponibil românilor cunoscători ai limbii engleze. Acum, pasagerii interesaţi de vacanţe pot căuta pe platforma online diferite hoteluri din destinaţiile spre care compania operează zboruri din România.

Oficialul Wizz Tours mai spune că pasagerii vor obţine economii de 10-15% la achiziţia un pachet integrat de bilet avion plus cazare, decât dacă ar face rezervările separat.

Din ce ţări vin turiştii străini prin Wizz Tours

Cei mai muli turişti străini care aleg serviciul Wizz Tour când îşi rezervă o vacanţă în România sunt din Germania, Israel, Italia, Suedia şi Marea Britanie. „Călătoriile spre România sunt în creştere. Pentru primele patru luni ale acestui an, rezervările au crescut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, mai spune Barist. Întrebat ce înseamnă în număr de pasageri această creştere de 45%, oficialul Wizz nu a dorit să facă publice mai multe detalii.

România vs. Bulgaria

Deşi preţurile pentru litoralul românesc afişate pe platforma Wizz Tours sunt mai mici sau similare celor din Bulgaria, Janos Barits mai spune că există o „foarte mare cerere pentru zborurile spre litoralul bulgăresc”. Turiştii din Ungaria şi Polonia vor destinaţii sigure.

„Turiştii nu mai vor să meargă în Egipt, Turcia, Tunisia ci vor să meargă în destinaţii sigure, precum Spania, Italia, Malta sau partea vestică a Greciei. Acestea sunt destinaţiile care se dezvoltă foarte repede”, mai spune Barits.

Întrebat de ECONOMICA.NET de ce nu este atractiv şi litoralul românesc pentru turiştii străini, Barits spune că problemele de infrastructură nu fac din Constanţa o destinaţie „bună”, iar să ajungi de la Bucureşti pe litoral „e mai complicat”. La polul opus, litoralul bulgăresc este mai atractiv.

„Avem trafic semnificativ pentru litoralul bulgăresc, cu produse mai bune şi nu vor fi dificultăţi să dezvoltăm această piaţă”, mai spune Barits.

Wizz Air oferă zboruri zilnice între Londra şi Burgas în perioada estivală, în timp ce din Constanţa zboară de două ori pe săptămână spre capitala Marii Britanii, aceasta fiind şi singura destinaţie operată de companie de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Wizz Air a transportat în 2015 peste 4,5 milioane de pasageri de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014. Anul trecut, operatorul aerian Wizz Air s-a listat pe Bursa de la Londra şi a plasat o comanda pentru 110 aeronave Airbus A321neo.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de precipitaţii,......
Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 35.000 în primul trimestru din 2024 – date INS
Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 35.000 în primul trimestru din 2024 – date INS
Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 35.000 în primele trei luni din 2024, în creştere cu 1.700 faţă de trimestrul ...
Meteo Bucureşti: Vremea devine instabilă de marţi după-amiaza. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, până joi
Meteo Bucureşti: Vremea devine instabilă de marţi după-amiaza. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, ...
Meteorologii prognozează pentru zona municipiului Bucureşti o vreme, în general, instabilă începând de marţi după-amiaza ...
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
În fiecare zi sunt afectate de incendiu 19 locuințe, arată Alexandru Ciuncan, directorul Uniunii Naționale a Societăților ...