Wizz Air va opera zboruri din Sibiu spre Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, din a doua jumătate a anului

Compania Wizz Air a câştigat licitaţia pentru deschiderea de noi rute de pe Aeroportul Sibiu, urmând a opera curse către Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, din a doua jumătate a anului, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 14:32
Wizz Air va opera zboruri din Sibiu spre Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, din a doua jumătate a anului

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, instituţia a desemnat câştigătorul procedurii de selecţie publică în vederea acordării de ajutoare financiare pentru companiile care deschid noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, licitaţie lansată în ianuarie 2016.

„Din cele şapte rute propuse pentru licitaţie, doar pentru patru a fost depusă oferta de către singura companie aeriană participantă, Wizz Air, cea care a şi fost desemnată câştigătoare a licitaţiei. Wizz Air va opera zboruri spre Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, începând din a doua jumătate a anului”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în prezent se analizează propunerile contractuale, iar contractul se va semna în cursul lunii aprilie, la sediul aeroportului.

Aeroportul Sibiu este o regie autonomă care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.

La finalul lunii ianuarie, CJ Sibiu a lansat licitaţii pentru deschiderea de şapte noi rute către ţări din Europa. Obiectul licitaţiei l-a constituit creşterea conexiunilor directe dintre judeţul Sibiu şi Milano, Roma, Madrid, Barcelona, Paris, Memmingen şi Nürnberg.

În 25 februarie au fost deschise ofertele depuse, iar la momentul respectiv reprezentanţii CJ Sibiu anunţau că o singură companie a depus oferte pentru patru dintre cele şapte destinaţii licitate.

Tot atunci, surse oficiale declarau, corespondentului News.ro, că operatorul aerian care a depus ofertă este Wizz Air, companie interesată de cursele către Madrid, Milano, Memmingen şi Nürnberg.

Compania care înfiinţează noi curse de pe Aeroportul Sibiu beneficiază de ajutor de stat, după ce CJ Sibiu a obţinut aprobare de la Comisia Europeană în acest sens. Potrivit deciziei Comisiei Europene, în perioada 2013-2017, CJ Sibiu poate acorda 2,8 milioane de euro sub formă de ajutor de stat pentru companiile care înfiinţează curse de pe Aeroportul Sibiu.

Condiţia oferirii ajutorului de stat este ca traseul să rămână deschis minimum cinci ani, iar ruta deschisă să nu mai fie operată de pe Aeroportul Sibiu de vreo altă companie. Frecvenţa minimă pentru care se acordă ajutorul este de două curse pe săptămână.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...