Wizz Air va taxa cu 10 euro bagajele de cabină mari

Pasagerii Wizz Air vor plăti o taxă de zece euro dacă vor să transporte în cabină un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, operatorul low cost.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 10:25
Wizz Air va taxa cu 10 euro bagajele de cabină mari

Măsura va intra joi în vigoare, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii începând cu 24 octombrie.

În prezent, transportul bagajelor în cabină este gratuit.

Bunurile cumpărate în aeroport, după controlul de securitate, vor fi permise în continuare în mod gratuit în cabină.

Astfel, pasagerii care vor transporta în cabină bagaje cu dimensiuni cuprinse între 42x32x25 centimetri și 56x32x25 centimetri, vor trebui să plătească o taxă online de 10 euro. Pentru dimensiuni mai mari, dar până la 50 de kilograme, călatorii sunt obligați să le trimită la cală, unde tariful este de 15 euro.

Taxa de 10 euro este valabilă doar pentru plata online, la achiziția biletului, pentru că dacă pasagerul se hotărăște în aeroport, la check-in, ce bagaj ia în cabină, taxa ajunge la 20 de euro.

Din testele făcute de Wizz Air reiese că în urma acestei decizii, circa 25% dintre pasageri vor continua să ia bagaje mari cu ei în cabină. Ținând cont că operatorul de transport aerian din Ungaria transportă aproximativ 2,8 milioane de călători pe an în și dinspre România, rezultă încasări suplimentare din taxa de bagaje de circa 7 milioane de euro.

„Ne așteptăm ca toate rutele să se bucure de mai mult spațiu și să se îmbunătățească astfel timpul de instalare în avion”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate manager la Wizz Air.

El a mai spus că în prezent o treime dintre pasageri merg cu valize mari în cabină și mai puțin de jumătate duc bagajele la cală.

Compania va introduce taxa în toate țările în care operează, cu excepția Ucrainei.

Wizz Air este cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est și operează o flotă de 39 de aeronave Airbus A320 din 16 baze în peste 250 de rute. Compania estimează că va transporta în acest an aproximativ 12 milioane de pasageri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...