1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Wolff, Tarom: Există o variantă să lansăm zborurile spre SUA în mai, iar spre China în octombrie 2019

Directorul general al Tarom, Werner Wolff, a declarat că zborurile spre SUA şi China ar putea fi reluate anul viitor.

09 oct, 2018 | | ECONOMICA.net

"Din punct de vedere politic se doreste reconectarea cu SUA şi Asia după mai mult de zece ani. În următoarele zile voi avea o ieşire pentru a vedea aeronavele de lung curier, iar dacă inchidem acum oferta pe care eu o văd cea mai realistă, o să înlocuim 13 aeronave şi o să mai vină două avioane de lung curier. Dar asta e încă în negociere, pentru că am făcut cerere de ofertă, bani nu avem, dar trebuie să găsim o soluţie. Există o variantă pe care o speculăm pentru mai pentru SUA, vorbim şi de negocieri de a primi sloturi de zbor, iar pe partea de Asia aş vedea varianta cea mai bună pe 1 sau 5 octombrie, la 70 de ani de când România a recunoscut China ca şi stat", a declarat într-un interviu pentru DC News, Werner Wolff, directorul general al companiei. 

De reluarea curselor spre SUA şi China se vorbeşte încă din 2013, de la momentul în care la conducerea companiei a fost adus un manager privat, însă nimic concret nu a fost realizat în ultimii ani. 

Oficialul Tarom a mai anunţat reluarea zborurilor pe ruta Bucureşti-Tîrgu Mureş în orarul de iarnă, dar şi că este singurul lucru pe care compania îl poate face în anul Centenarului - cel de a uni oraşele cu zboruri directe. 

Despre rezultatele financiare ale companiei, Wolff a mai spus că primele patru luni din acest an au fost cu un "minus masiv", şi asta pentru că măsurile luate, precum schimarea contractelor pentru costuri mai mic, s-au reflectat mai târziu. 

"După patru luni am intrat pentru prima oară cu un plus uşor. Acum aştept să vedem care sunt rezultatele pe luna septembrie, pentru că neavând sistemul informatic pus la punct, şi acesta este un alt proiect în derulare, sperăm să fim gata în februarie, martie şi o să vedem la zi care au fost rezultate, cum ne-am încărcat aeronavele şi care este preţul la care se tranzactionează transportul. De fapt, toate informaţiile care lipsesc", a mai declarat directorul general al Tarom. 

Întrebat dacă Tarom va încheia 2018 pe plus, Wolff spune că "există un proeict de recapitalizare, unde suntem în curs şi evaluăm situaţia, iar pe de alta parte avem proiectul pentru înlocuirea celor 9 ATR-uri şi patru Boeing 737-300. Dacă acestea se închid, este deja foarte bine şi sunt primele două proiecte care clar arată ieşirea în acest an pe plus". 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO