World Class vrea să ajungă la o reţea de 15-20 de cluburi de fitness în România, până în 2014

Operatorul de centre de fitness World Class vrea să ajungă până în 2014 la 15-20 de unităţi în România, în prezent reţeaua fiind formată din nouă centre, şi va aloca în acest sens, în primă fază, investiţii de peste cinci milioane de euro.
Economica.net - mie, 25 apr. 2012, 11:42
World Class vrea să ajungă la o reţea de 15-20 de cluburi de fitness în România, până în 2014

World Class a deschis în urmă cu trei săptămâni primul centru dintr-o clădire de birouri din România, în America House din Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi.

„Totalul investiţiei pentru cel de-al 9-lea club World Class se ridică la aproximativ 900.000 euro, reprezentând atât costurile de construcţie cât şi echipamentele, împărtite între proprietarii America House (AEW Europe, n.r.) şi World Class. În conformitate cu obiectivul nostru de a avea între 15-20 cluburi până în 2014 suntem în negociere pentru mai multe locaţii noi. Semnate şi confirmate, noile locaţii includ World Class Titan, care se va deschide în cursul acestui an, precum şi începutul construcţiei clubului pilot în Floreasca, un club de 4.000 metri pătraţi”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mikael Fredholm directorul executiv al World Class International.

În afara celor două centre, World Class va deschide un club în zona Charles de Gaulle, într-un imobil de locuinţe de lux, pe o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi şi altul în complexul rezidenţial Asmita Gardens. Investiţiile în cele două centre totalizează peste 2 milioane de euro.

Pentru centrul din Floreasca investiţia va ajunge la trei milioane de euro, iar lucrările de construcţie vor începe în luna iunie şi se vor întinde pe o perioadă de un an. Acesta va fi un centru exclusivist de lux.

„Important este că am crescut organic, cu bani proprii, fără alte împrumuturi. Vom continua să ne extindem în România, având în vedere că centrele de fitness au un grad de penetrare extrem de redus în România, respectiv de 0,5%, faţă de o medie de 9-10% în Europa de Vest. Este un potenţial foarte mare al pieţei, dar dezvoltarea depinde de Guvern, prin facilităţile pe care le poate oferi operatorilor din domeniu, dar şi de educaţie”, a spus Fredholm.

Compania are şapte centre în Bucureşti şi câte unul la Cluj-Napoca şi Timişoara, totalizând 15.000 de clienţi. Anul trecut, World Class a înregistrat în România afaceri de circa 8 milioane de euro, iar pentru acest an estimează o creştere la 8,5 milioane de euro.

În prezent, 50% dintre clienţii World Class vin din zona corporate, iar restul sunt clienţi individuali.

„Componenta corporate a jucat un rol important pentru dezvoltarea World Class în România. Din păcate, din cauza crizei din ce în ce mai multe companii au renunţat să mai plătească angajaţilor astfel de servicii, însă sunt şi angajaţi care au rămas clienţii noştri chiar dacă şi-au plătit singuri abonamentul”, a declarat directorul pentru România al companiei, Marius Nedelcu, fost membru al trupei de muzică Akcent.

World Class International este unul din cele mai mari lanţuri de fitness din Europa deţinând filiale în peste 14 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu. Compania este prezentă în România din 1999, când a deschis primul centru în cadrul hotelului Marriott.

Clădirea America House este construită pe nouă nivele supraterane, cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 metri pătraţi şi 350 de locuri de parcare subterane.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...