WSJ – Ipoteza „scăpării” virusului dintr-un laborator din Wuhan este plauzibilă, potrivit unui raport guvernamental american

Un raport cu privire la originile COVID-19 realizat de un laborator naţional guvernamental american a conchis că ipoteza "scăpării" virusului dintr-un laborator chinez din Wuhan este plauzibilă şi merită investigaţii aprofundate, a relatat luni cotidianul Wall Street Journal, citând surse apropiate de acest dosar, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 08 iun. 2021, 12:52
WSJ - Ipoteza

Raportul, care este clasificat, are la bază un studiu pregătit în mai 2020 de Laboratorul naţional Lawrence Livermore din California şi a fost utilizat de Departamentul de Stat la realizarea anchetei din ultimele luni ale administraţiei Trump cu privire la originile pandemiei, scrie Agerpres.

Studiul laboratorului Livermore, care nu a comentat aceste informaţii, are la bază o analiză genomică a virusului responsabil de COVID-19.

Luna trecută, preşedintele american Joe Biden a afirmat că le-a cerut consilierilor săi să găsească răspunsuri cu privire la originile virusului. Agenţiile de informaţii americane iau în considerare două scenarii probabile – ca virusul să fi scăpat accidental dintr-un laborator sau să fi apărut din contactul omului cu un animal infectat -, dar nu au ajuns la o concluzie, a notat Biden.

Un raport încă secret al serviciilor de informaţii vehiculat în timpul administraţiei Trump a susţinut că trei cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit şi au necesitat internare la spital în noiembrie 2019, au indicat surse guvernamentale americane, aminteşte Reuters.

Oficiali ai SUA au acuzat China de lipsă de transparenţă în legătură cu originea virusului, acuzaţii respinse de Beijing.

Separat, epidemiologul Mike Ryan, director în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat luni că organizaţia nu poate obliga China să dezvăluie mai multe informaţii cu privire la originile COVID-19 şi a menţionat că OMS va propune efectuarea de studii pentru a înţelege mai bine cum a apărut virusul.

Mai devreme în iunie expertul american în boli infecţioase dr Anthony Fauci a îndemnat China să facă publice dosarele medicale a nouă persoane despre care se crede că ar putea conţine informaţii care să aducă indicii esenţiale pentru a putea stabili dacă noul coronavirus a fost iniţial rezultatul unei „scurgeri” dintr-un laborator.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei ...