Xiaomi raportează că a înregistrat în primele trei luni din an o dublare a profitului net ajustat, care a ajuns la 6,5 miliarde de yuani (920 de milioane de dolari)

Corporația IT-C Xiaomi și-a anunțat rezultatele neauditate consolidate pentru cele trei luni încheiate la 31 martie 2024 („Perioada” sau „Trimestrul 1”), cu venituri trimestriale care înregistrează o creștere anuală de două cifre timp de două trimestre consecutive.
Ion Dobreanu - vin, 24 mai 2024, 19:23
Xiaomi raportează că a înregistrat în primele trei luni din an o dublare a profitului net ajustat, care a ajuns la 6,5 miliarde de yuani (920 de milioane de dolari)

În cursul acestui interval, venitul total al grupului s-a ridicat la 75,5 miliarde de yani, o creștere de 27%. Profitul net ajustat a atins un nivel record, crescând cu 100,8% la 6,5 miliarde de yuani. Acesta a inclus 2,3 miliarde de yuani cheltuieli legate de afacerea cu vehicule electrice inteligente și alte noi inițiative, semnalând o creștere accelerată.

Datorită executării eficiente a strategiei de operare de bază, „accent dublu pe scalare și profitabilitate”, în primul trimestru al anului 2024, marja de profit brut a Xiaomi a ajuns la 22,3% la nivelul grupului, echivalentul unei creșteri de 2,8 puncte procentuale. Grupul și-a executat cu diligență strategiile de operare, determinând o creștere a veniturilor cu două cifre în trimestrul întâi în cele trei domenii de activitate principale: smartphone-uri, produse IoT și lifestyle și servicii de internet. Motoarele multiple de creștere ale Xiaomi, combinate cu performanța robustă a afacerii cu vehicule electrice inteligente, au propulsat rezultatele cu mult peste estimările pieței.

Profitabilitatea afacerilor de bază ale Xiaomi rămâne solidă pe termen lung, cu resurse financiare care facilitează un sprijin puternic pentru inovația tehnologică și dezvoltarea afacerii cu vehicule electrice inteligente. La 31 martie 2024, resursele de numerar ale societății au ajuns la 127,3 miliarde de yuani. Cheltuielile de cercetare și dezvoltare din primul trimestru au fost de 5,2 miliarde de yuani, în creștere cu 25,4%, cu numeroase descoperiri tehnologice realizate în special în domeniul tehnologiilor pentru vehicule electrice inteligente.

 

Strategia cu accent pe premium dă roade odată cu creșterea prețului mediu de vânzare a smartphone-urilor

Impulsate de globalizare și strategiile cu accent pe componenta premium, livrările globale de smartphone-uri Xiaomi au crescut cu 33,7% la 40,6 milioane de unități în cursul primului trimestru din an, marcând o creștere YoY pentru trei trimestre consecutive. Veniturile din smartphone-uri au atins o creștere pentru al patrulea trimestru consecutiv, ajungând la 46,5 miliarde de yuani. Potrivit Canalys, Xiaomi și-a menținut clasamentul în top 3 livrări globale de smartphone-uri timp de 15 trimestre consecutive, cu o cotă de piață de 13,8% în primul trimestru.

Profitabilitatea afacerii cu smartphone-uri a continuat să se îmbunătățească, marja de profit brut din primul trimestru atingând 14,8%, o creștere de 3,6 puncte procentuale. Grupul a continuat să facă pași importanți în segmentele de preț premium. Potrivit datelor terțe, cota de piață a Xiaomi din vânzările de smartphone-uri din segmentul de preț 5.000 de yuani – 6.000 de yuani în China continentală a ajuns la 10,1% în cursul primelor trei luni din an, în creștere cu 5,8 puncte procentuale. Proporția livrărilor globale de smartphone-uri premium a atins, de asemenea, un nivel record în primul trimestru, reprezentând 21,7% din totalul livrărilor de smartphone-uri, în creștere cu 1,4 puncte procentuale.

Extinderea globală a Xiaomi a dat roade, cu o creștere solidă pe piețele cheie din Orientul Mijlociu, America Latină, Africa și Asia de Sud-Est. Potrivit Canalys, în primul trimestru al anului, livrările de smartphone-uri ale Grupului s-au clasat printre primele trei în 56 de țări și regiuni la nivel global și printre primele cinci în 67 de țări și regiuni la nivel global. Comparativ cu anul trecut, Xiaomi s-a clasat printre primele trei pe 51 de piețe și printre primele cinci pe 65 de piețe. Avantajul competitiv al Grupului pe aceste piețe s-a consolidat și mai mult.

 

Marja de profit din domeniul IoT ajunge la un nivel record, electrocasnicele inteligente mari prind elan

Pprodusele IoT și lifestyle au atins un nivel record în perioada raportată, cu venituri în creștere cu 21,0%, la 20,4 miliarde de yuani. Marja de profit brut a crescut cu 4,1 puncte procentuale YoY la 19,9%, atingând un nivel record. Xiaomi și-a consolidat poziția de lider în categoriile de produse IoT.

Veniturile Xiaomi din aparatele electrocasnice inteligente mari au crescut cu peste 46%, volumul vânzărilor menținându-se în creștere puternică. În cursul trimestrului, livrările de aparate de aer condiționat au depășit 690.000 de unități, în creștere cu 63%; livrările de frigidere au depășit 530.000 de unități, o creștere de 52%; iar livrările de mașini de spălat au depășit 360.000 de unități, în creștere cu 47%, toate în comparație cu anul precedent. Categoria de televizoare premium Xiaomi a trecut, de asemenea, prin actualizări continue.

Creșterea din toate categoriile de produse a rămas puternică. Potrivit IDC, livrările globale de tablete Xiaomi au crescut cu 93% YoY. În plus, Xiaomi a făcut progrese semnificative în domeniul wearables. Potrivit Canalys, livrările de căști TWS au ocupat locul întâi în China continentală și au urcat pe locul al doilea, la nivel global.

 

Creșterea solidă a serviciilor de internet stimulează expansiunea globală

În cursul Perioadei, serviciile de internet și-au menținut o creștere solidă, veniturile atingând un nivel record de 8,0 miliarde de yuani, echivalentul unei creșteri de 14,5%. Marja de profit brut a serviciilor de internet a ajuns la 74,2%. Utilizatorii activi lunar (MAU) ai conglomeratului la nivel global și în China continentală au atins niveluri record. În martie 2024, MAU global a ajuns la 658,1 milioane – o creștere de 10,6%, în timp ce MAU din China continentală a ajuns la 160,4 milioane, o creștere de 9,7%.

Xiaomi s-a mobilizat activ pentru a consolida parteneriatele globale. În primul trimestru, veniturile din serviciile de internet din străinătate au ajuns la 2,5 miliarde de yuani, atingând un nivel record și reprezentând 31,2% din totalul veniturilor din servicii de internet.

 

Mărirea producției de vehicule electrice pentru a livra peste 100.000 de automobile noi în 2024

Debutul vehiculului electric inteligent al Xiaomi a stârnit entuziasm în rândul utilizatorilor, apărând rapid ca nou motor de creștere. Primul vehicul electric inteligent al Xiaomi, Seria Xiaomi SU7, a fost lansat oficial în 28 martie 2024, completând aspectul general al strategiei Grupului „Human × Car × Home”. Poziționată ca o berlină electrică ecologică de înaltă performanță și dimensiune completă, Seria Xiaomi SU7 include trei modele, cu prețuri începând de la 215.900 RMB. Lansarea oficială a atins o atenție largă pe piață, generând o cerere puternică de comenzi. Până la 30 aprilie, comenzile ferme cumulative pentru Seria Xiaomi SU7 au ajuns la 88.063 de vehicule. Începând cu ora 10:00 a.m., ora Beijing, pe 15 mai, livrările cumulative au ajuns la 10.000 de vehicule, stabilind un nou record în industrie pentru viteza de livrare a modelului de debut al unei mărci noi.

Xiaomi SU7

Despre Xiaomi Corporation

Corporația Xiaomi a fost fondată în aprilie 2010 și listată la Bursa Principală de Valori din Hong Kong pe 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT în centrul activității sale.

Xiaomi este una dintre companiile de top din lume producătoare de smartphone-uri, livrările sale globale de smartphone-uri clasându-se printre primele trei global, iar utilizatorii activi lunar la nivel global (MAU) (inclusiv smartphone-uri și tablete) au ajuns la 658,1 milioane în martie 2024. De asemenea, compania a stabilit platforma globală de top pentru consumatori AIoT (AI + IoT), ajungând la aproximativ 786,1 milioane de dispozitive inteligente conectate (excluzând smartphone-uri, laptopuri și tablete) începând cu 31 martie 2024. În octombrie 2023, Xiaomi și-a actualizat strategia la ecosistemul inteligent „Human × Car × Home”, care îmbină perfect dispozitivele personale, produsele pentru case inteligente și mașinile. Xiaomi se concentrează întotdeauna pe umanitate și se angajează să ofere experiențe complete și mai bine conectate. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, Xiaomi a fost inclusă pe lista Fortune Global 500 pentru al cincilea an consecutiv, pe locul 360.

Xiaomi este o componentă a indicelui Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Raport 1 yuan = 0,14 dolari

Te-ar mai putea interesa și
SUA și Turcia au impus în mord coorodonat sancțiuni împotriva unei rețele care are legături cu Statul Islamic
SUA și Turcia au impus în mord coorodonat sancțiuni împotriva unei rețele care are legături cu Statul Islamic
Statele Unite ale Americii au impus sancţiuni vineri împotriva a patru persoane cu legături cu gruparea Stat Islamic (SI), în urma unei anchete desfăşurate împreună cu Turcia, a anunţat......
România fabrică doar 10% din consumul său anual de ciocolată. Producția de ciocolată artizanală s-a dublat în ultimii doi ani
România fabrică doar 10% din consumul său anual de ciocolată. Producția de ciocolată artizanală s-a dublat în ultimii ...
Consumul de ciocolată artizanală în România s-a dublat în ultimii doi ani, românii devenind mai selectivi şi dispuşi ...
România are nevoie de investiții de 6,8 miliarde de euro în rețele electrice de transport și de 9,2 – 11,5 miliarde de euro în cele de distribuție până în 2030 – raport Energy Policy Group
România are nevoie de investiții de 6,8 miliarde de euro în rețele electrice de transport și de 9,2 – 11,5 miliarde ...
Nevoia de investiţii în reţelele de electricitate este estimată la 6,8 miliarde euro pentru transport şi aproximativ ...
Ciucă: Toți președinții de filiale ai PNL au susținut în unanimitate ca partidul să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale
Ciucă: Toți președinții de filiale ai PNL au susținut în unanimitate ca partidul să aibă propriul candidat la alegerile ...
Partidul Național Liberal a stabilit să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale în cadrul unei reuniuni unde ...