1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Xiaomi va tripla numărul de magazine în Europa pe măsură ce producătorii chinezi de smartphone-uri goniţi din SUA, atacă piaţa europeană

Xiaomi, cel de-al cincilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, a declarat pentru CNBC că intenţionează să îşi tripleze numărul de magazine în Europa de Vest până la sfârşitul anului 2019. Compania chineză, care a deschis prima locaţie europeană în Spania în 2017, a declarat că speră să opereze peste 150 de magazine în regiune până la sfârșitul anului, de la mai puţin de 50 la sfârşitul anului 2018.

27 feb, 2019 | ECONOMICA.net

"Este o țintă mare pentru noi", a declarat vicepreședintele Xiaomi, Wang Xiang, pentru CNBC, la Congresul Mondial al Mobilelor, care are loc zilele aceastea la Barcelona.

Între timp, Oppo, o altă companie chineză, a anunțat la începutul acestei luni că va deschide magazine în trei noi regiuni din Europa, inclusiv Marea Britanie. Oppo a ajutat compania Xiaomi să devină al patrulea cel mai mare furnizor de smartphone-uri la nivel european în al patrulea trimestru din 2018, potrivit companiei de cercetare IDC.

Samsung, Huawei și Apple sunt cei mai mari trei vânzători după cota de piață.

Companiile chineze de tehnologie Huawei și ZTE sunt se află sub lupa guvernului american, care spune că dispozitivele lor vor permite spionajul pentru guvernul chinez. În acest context mulți americani sunt sceptici față de brandurile chinezești. Ca răspuns, companii precum Huawei, Xiaomi și Oppo încep să se concentreze pe piaţa din Europa. Acestea au câștigat rapid cota de piață oferind dispozitive inovatoare, de înaltă calitate, la un cost mai mic decât rivalii lor consacraţi deja pe piaţă.

"Situația politică dintre companiile chineze și guvernul american a fost benefică pentru consumatorii europeni", a menționat Ben Stanton, senior analist la firma de cercetare Canalys, într-un raport recent prezentat la începutul acestei luni. "Administrația din SUA provoacă companiile chineze să investească în Europa şi nu în SUA".

Citeşte şi: Xiaomi anunţă primul său telefon cu 5G, noul Mi Mix 3 - FOTO

Companiile chineze precum Xiaomi, Oppo, OnePlus și Huawei s-au extins agresiv în Europa în ultimii ani. Analiștii spun că prețurile competitive și caracteristicile inovatoare ale dispozitivelor sunt din ce în ce mai atractive pentru consumatorii europeni. Iar strategia lor pare că dă roade. Potrivit companiei de cercetări de piaţăa, Canalys, vânzările de smartphone-uri pe piaţa europeană a Xiaomi au avansat cu 62% în al patrulea trimestru al anului 2018 față de un an înainte, în timp ce livrările Huawei au crescut cu 56%. Vânzările Apple și Samsung au scăzut în aceeași perioadă.

Unii analiști au supranumit Xiaomi "Apple din China". Compania s-a listat la bursa din Hong Kong în iulie anul trecut, la o valoare de 54 de miliarde de dolari, dar de atunci prețul acțiunilor s-a înjumătăţit. Preocupările legate de încetinirea vânzărilor de smartphone-uri și de sănătatea economiei chineze au speriat mulți investitori.

Cu toate acestea, Wang a declarat pentru CNBC că nu este îngrijorat de prețul acțiunilor companiei și se concentrează în schimb pe furnizarea de dispozitive inovatoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO