1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Yahoo lucrează la o tehnologie de personalizare a conţinutului web pentru aparatele mobile

Yahoo! lucrează la o tehnologie care va personaliza conţinutul web pentru utilizatorii de aparate mobile, a declarat vineri directorul general al companiei Marissa Mayer, transmite Bloomberg.

25 ian, 2013 | Mediafax

Datele utilizatorilor vor face posibilă crearea unui aşa-numit grafic al intereselor, care să permită generarea unui Internet personalizat, a spus Mayer într-un interviu acordat la Forumul Mondial de la Davos.

Datele vor fi deţinute de utilizatori, care vor putea să îşi transfere informaţiile între platforme.

Mayer a investit în tehnologia wireless, în încercarea de a atrage utilizatori şi venituri din publicitate de la Facebook şi Google.

De când a devenit director general al Yahoo! în iulie anul trecut, Mayer a actualizat aplicaţia Flickr pentru fotografii, a cumpărat firma startup de aplicaţii mobile Stamped şi a anunţat planuri de angajare a unor ingineri specialişti în smartphone-uri şi tablete PC.

"Web-ul devine atât de vast, există atât de mult conţinut, iar acum, cu aparatele mobile, atâtea activităţi. Cum punem toate astea la un loc? Răspunsul Yahoo! va fi o aplicaţie de ordonare a informaţiilor, personalizată, pentru telefoanele mobile", a arătat şefa Yahoo!.

Mayer, al cincilea CEO al Yahoo! din ultimii cinci ani, vrea să inverseze declinul din ultimii trei ani al vânzărilor, în condiţiile în care utilizatorii de Internet s-au îndreptat către Facebook şi Google.

De la preluarea funcţiei de CEO de către Mayer, acţiunile Yahoo! au urcat cu circa 30%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO