1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Yahoo preia serviciul de blogging Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari

Yahoo! va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, directorul general Marissa Mayer încercând să atragă mai mulţi utilizatori şi contracte de publicitate, relatează Bloomberg.

20 mai, 2013 | Mediafax

Tumblr, cu sediul central în New York, va continua să găzduiască cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei, David Karp, în vârstă de 26 de ani, va răspunde în continuare de site, se arată într-un comunicat al Yahoo!.

Mayer mizează că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publicităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

Preţul care va fi plătit, de aproximativ o cincime din numerarul de 5,4 miliarde de dolari de care dispune Yahoo!, scoate în evidenţă importanţa dată de Mayer planului de relansare a companiei, consideră Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research.

"Este o mişcare agresivă. Ei spun, unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe săptămână pe proprietăţile Yahoo!? Este un pariu mare că aceştia vor fi utilizatorii Tumblr", a spus Reiss-Davis într-un interviu.

Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2013, se arată în comunicatul Yahoo!.

Fondată de Karp în 2007, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori la nivel mondial, în ultima lună. Site-ul oferă un serviciu gratuit pentru publicarea de bloguri pe web şi pe aparatele mobile, precum şi funcţii de partajare de fotografii şi conţinut pe reţelele sociale.

Tranzacţia îl transformă pe Karp în multimilionar, după ce a fondat compania cu banii şi experienţa dobândită în funcţia de consultant software pentru site-ul UrbanBaby.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO