1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Yahoo!: Trei şefi schimbaţi în trei ani

Directorul general al Yahoo, Scott Thompson, a demisionat fără a preciza motivele deciziei, la 10 zile după ce a fost acuzat de un important acţionar că şi-a "umflat" biografia cu o diplomă falsă în informatică, compania înlocuind CEO-ul pentru a treia oară în tot atâţia ani, transmite Reuters.

14 mai, 2012 | Mediafax

Fondul de hedging Third Point LLC, fondat şi condus de către omul de afaceri Daniel Loeb, a obţinut trei locuri în consiliul de administraţie al Yahoo, dobândind astfel o poziţie de putere din care poate influenţa strategia companiei, care nu a reuşit în ultimii ani să-şi revigoreze afacerile.

Third Point deţine 5,8% din acţiunile Yahoo, fiind unul dintre cei mai importanţi acţionari.

Yahoo nu a precizat motivele plecării lui Scott Thompson, care va fi înlocuit interimar de Ross Levinsohn, şeful operaţiunilor de media ale companiei.

Wall Street Journal scrie luni, citând o sursă apropiată situaţiei, că Thompson a anunţat consiliul director al companiei şi mai mulţi colegi apropiaţi că are cancer tiroidian.

Thompson este CEO al Yahoo de numai patru luni, fiind însărcinat la preluarea mandatului cu readucerea afacerilor companiei pe creştere, în contextul competiţiei tot mai dure în arena publicităţii online din partea unor rivali de talia Google şi Facebook.

Fondul Third Point încearcă de câteva luni să impună reorganizarea consiliului director al Yahoo, învinuit de Loeb pentru performanţele slabe ale companiei pe bursă, pentru pierderea cotei de piaţă şi pentru respingerea, în 2008, a ofertei de preluare de aproape 50 miliarde de dolari înaintată de Microsoft. În prezent, Yahoo valorează mai puţin de jumătate din acea sumă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO