Yango introduce patru noi funcţionalităţi în aplicaţie

Compania de e-hailing Yango a introdus în aplicaţie patru noi funcţionalităţi, printre care comanda mai multor călătorii simultan de pe acelaşi telefon sau rezervarea unei călătorii pentru o altă persoană. 
Lidia Neagu - mie, 10 iul. 2019, 09:51
Yango introduce patru noi funcţionalităţi în aplicaţie

Potrivit reprezentanților companiei, cele patru noi funcționalități reprezintă o premieră pentru un serviciu de acest tip în România.

Utilizatorii au posibilitatea de a comanda până la trei maşini în acelaşi timp de pe un singur dispozitiv mobil. Pentru acest lucru, utilizatorul trebuie să aleagă opţiunea ‘Mai comandaţi o maşină”, care devine activă pe ecranul telefonului când aplicaţia începe să caute prima maşină. Ulterior, pe ecran vor apărea mici ferestre cu informaţii despre statusul călătoriilor, timpul de sosire al maşinilor, precum şi alte detalii despre fiecare călătorie.

O altă opţiune nouă este rezervarea unei călătorii pentru o altă persoană. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a comanda o maşină altei persoane, cum ar fi un părinte sau un prieten, cu ajutorul opţiunii ‘Cursă pentru o altă persoană’, ce poate fi accesată din meniul ‘Preferinţe’, disponibil în ecranul de comandă sau apăsând direct butonul ‘O altă persoană’. Utilizatorul este invitat să selecteze persoana de contact din agenda telefonului sau să introducă manual numărul de telefon al acesteia, iar toate detaliile cursei vor fi transmise direct pasagerului, prin SMS.

Traducerea automată a conversaţiei cu şoferul în chat este o a treia funcţionalitate nouă pe care Yango o introduce în aplicaţie.

„O funcţionalitate utilă, în special pentru expaţi sau turişti, este traducerea în timp real a conversaţiei din chat, activată automat în cazul în care setările de limbă ale dispozitivelor mobile ale utilizatorului şi şoferului nu sunt aceleaşi. Această opţiune este valabilă pentru circa 100 de limbi”, precizează compania.

Nu în cele din urmă, o a patra noutate este partajarea locaţiei în timp real cu şoferul.

„Toate aplicaţiile populare au nevoie de acces la anumite funcţii din telefon pentru asigurarea funcţionalităţii lor optime şi a unei experienţe adecvate pentru utilizator. De exemplu, este nevoie de acces la GPS pentru a găsi cel mai potrivit punct de îmbarcare – locul exact unde ar trebui să trimită o maşină utilizatorului. Dar în cazul Yango acest lucru nu este obligatoriu. Dacă se refuză accesul permisiunii la datele privind locaţia, se poate introduce manual adresa punctului de îmbarcare la care se doreşte să se comande o maşină. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte permisiuni: dacă nu se doreşte să se ofere o anumită permisiune (sau chiar nicio permisiune), se poate refuza accesul pur şi simplu. Aplicaţia va continua să funcţioneze şi se vor putea plasa comenzi în mod obişnuit. Dacă utilizatorul doreşte să activeze permisiunea de acces a aplicaţiei Yango la geolocaţie şi să beneficieze de un plus de precizie privind locaţia de îmbarcare, butonul glisant ‘Permiteţi-i şoferului să vadă unde vă aflaţi’ va apărea pe ecran imediat ce comandă o călătorie”, notează sursa citată.

Funcţia de partajare a locaţiei se va dezactiva automat în momentul în care pasagerul intră în maşina şi aplicaţia nu va mai afişa şoferului geolocaţia utilizatorului.

De asemenea, compania precizează că una dintre funcţionalităţile care vor fi disponibile, în curând, pentru utilizatorii din Bucureşti este cea a punctelor alternative de îmbarcare, o opţiune care ajută la reducerea costului cursei. Acestea pot apărea pe hartă în vecinătatea locaţiei utilizatorului şi reprezintă puncte în care şoferul poate ajunge mai repede. De exemplu, şoferul nu va mai fi nevoit să vireze pe o stradă aglomerată, unde există riscul de blocaj în trafic, în timp ce în multe dintre cazuri este suficient ca utilizatorul doar să traverseze o stradă sau să parcurgă o distanţă foarte scurtă, pe baza sugestiilor aplicaţiei.

Yango este o aplicaţie digitală de e-hailing. Serviciul este operat de Yandex. Taxi B.V., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango operează în 17 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare gratuită din App Store sau Google Play în română, engleză şi multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex. Taxi a fost lansat în anul 2011, iar până sfârşitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat un miliard de curse. Peste 700.000 de şoferi sunt conectaţi activ la serviciu în fiecare lună. În momentul de faţă, întregul business de ride-hailing al Yandex este profitabil, incluzând pieţele în care serviciul se extinde.

Te-ar mai putea interesa și
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru......
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...