Ymens începe extinderea la nivel regional din 2014

Ymens, compania de cloud computing a TeamNet, analizează pieţele din regiune şi va începe extinderea la nivel internaţional din 2014.
Economica.net - mar, 19 feb. 2013, 13:28
Ymens începe extinderea la nivel regional din 2014

„TeamNet operează deja în ţări precum Moldova, Serbia sau Turcia, iar de anul viitor vom extinde şi Ymens peste graniţe. Suntem în plin proces de analiză al pieţelor din regiuni şi nu care va fi cea de început. Extinderea noastră nu implică şi mutarea centrului de date din România ci doar deschiderea birouri pentru vânzarea soluţiilor noastre”, a declarat Bogdan Padiu, CEO TeamNet.

 Compania vrea să atingă anul acesta 40.000 de utilizatori pentru această soluţie şi anunţă investiţii în dezvoltarea business-ului.

„Până în acest moment avem 10.000 de utilizatori din aproximativ 150 de intreprinderi mici şi mijloci, iar până la finalul anului vrem să atingem 40.000 de utilizatori pentru soluţiile puse la dispoziţie de Ymens. Aproximativ 20-30% dintre IMM-uri ştiu efectiv ce reprezintă cloud-ul. Asta înseamnă că trebuie să ajungem şi la ceilalţi să îi facem să înţeleagă beneficiile soluţiilor noastre”, a declarat Padiu.

Potrivit acestuia, investiţiile de anul acesta se vor canaliza în dezvoltarea de noi aplicaţii şi vor recruta personalul necesar pentru atingerea target-ului propus.

„Vom investi aproximativ un milion de euro în 2013, care se vor canaliza pe dezvoltarea de zece noi soluţii şi pentru consolidarea business-ului actual. În acest moment compania Ymens are 79 de angajaţi, iar în acest an vom recruta personalul necesar pentru îndeplinirea target-ului propus. Estimăm că vom trece pe profit din 2014”, a mai spus Padiu.

În ceea ce priveşte interesul manifestat de instituţiile publice pentru soluţiile de cloud computing, acesta a declarat că este crescut, dar că adoptarea acestui tip de soluţie în sectorul de stat va mai dura.

Dezvoltarea segmentului de cloud computing este la început pe piaţa românească, iar potrivit reprezentanţilor Ymens loc de dezvolatare este destul de mare.

„Soluţiile software as a service sunt foarte căutate de către IMM-uri. Anul 2013 chiar dacă se anunţă un an economic greu acest segment se va dezvolta, iar în 2014 aşteptăm ca economia să o ia pe un trend pozitiv”, a declarat reprezentantul TeamNet.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...