YouTube va avea o versiune în limba română, începând de astăzi

Compania Google lansează, astăzi, versiunea românească a portalului YouTube, un proiect mondial pus la cale în urmă cu opt ani de către Steve Chen, Chad Hurley şi Jawed Karim, angajaţi ai PayPal.
Economica.net - mie, 24 apr. 2013, 12:17
YouTube va avea o versiune în limba română, începând de astăzi

Gazda evenimentului de lansare de astăzi va fi Dan Bulucea, director de ţară al Google România, alături de echipa dedicată YouTube.

Proiectul YouTube a fost pus la punct, în 2005, de către trei angajaţi ai companiei PayPal iar brandul YouTube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005. În prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt înregistraţi în SUA.

Potrivit unui studiu recent, YouTube a devenit o sursă majoră de informaţii în ceea ce priveşte actualitatea în lume. Centrul de cercetare Pew menţionează că înregistrările cu subiecte din actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube cinci luni din 15, între anii 2011-2012.

Google a achiziţionat YouTube în 2006, pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anunţat, până în acest moment, profiturile provenite de la acest site, în pofida popularităţii sale imense.

În timp, YouTube şi-a crescut puţin câte puţin conţinutul, de la înregistrările în mare parte realizate de amatori de la început, la programe de televiziune şi filme care pot fi văzute în integralitate, în încercarea de a atrage publicitate.

Volumul actual al traficului video de pe YouTube este echivalent cu tot traficul de pe toate canalele internet folosite în anul 2000, iar pentru a realiza atâtea videoclipuri, câte au fost descărcate pe acest site, companiile NBC, ABC şi CBS ar fi trebuit să lucreze începând din 1948 şi până în prezent, relevă statisticile realizate de-a lungul timpului.

Cea mai populară categorie de programe video încărcate rămâne ‘Muzica’, iar primul video postat pe YouTube era intitulat ‘Ne găsim în Grădina Zoologică’, la 23 aprilie 2005.

În 3 martie 2007, compania Viacom a acţionat în judecată Google pentru încălcarea unor drepturi de autor prin programul YouTube, iar reclamantul a câştigat.

În noiembrie 2010, pe YouTube se încărcau 35 de ore de video/minut, ceea ce corespunde cu 50.400 ore/zi.

La ora actuală, site-ul YouTube are staţii locale în 23 de ţări, fiind tradus în 24 de limbi. Totodată, numărul mediu de minute pe care un utilizator YouTube îl petrece pe site în fiecare zi este de 15.

Popularitatea motorului de căutare deţinut de Google Inc. nu este valabilă doar în cazul vedetelor din show-biz (unde artistul sud-coreean PSY deţine supremaţia cu peste 1,5 miliarde vizualizări ale clipului ‘Gangnam Style’), ci şi în cel al persoanelor obişnuite.

Astfel, o tânără de 26 de ani din SUA a strâns, recent, un miliard de vizualizări cu videoclipurile sale amuzante. Jenna Marbles a devenit o adevărată vedetă pe internet. Cel mai popular videoclip al său, intitulat ‘Drunk makeup tutorial’, în care dă lecţii de machiaj în stare de ebrietate, a fost văzut de 15 milioane de ori, iar fanii ei sunt 75% adolescente de 13-17 ani.

Tot ca o curiozitate, toate videoclipurile postate pe YouTube pot fi vizionate în 1.700 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...