Zăpada îngreunează traficul în şapte judeţe

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii, sâmbătă seară, în judeţele Dolj, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Covasna, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Economica.net - sâm, 08 dec. 2012, 19:00
Zăpada îngreunează traficul în şapte judeţe

Potrivit sursei citate, se circulă îngreunat pe mai multe drumuri din judeţele Dolj, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Covasna, unde stratul de zăpadă măsoară până la patru centimetri.

De asemenea, sâmbătă seară Autostrada Arad-Timişoara este închisă din cauza viscolului, reprezentanţii Poliţiei afirmând că măsura, care a fost luată la ora 17.30, va fi valabilă până în jurul orei 21.00, în acest interval utilajele de deszăpezire urmând să intervină pentru curăţarea şoselei. Traficul rutier este deviat pe vechea rută – DN 69.

Tot din cauza zăpezii a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe centura municipiului Arad, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

 Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de ninsori şi ploi, potrivit cărora precipitaţiile vor afecta, începând de sâmbătă seară, Banatul, Crişana, Maramureşul, nordul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.

Potrivit primei avertizări, valabilă de sâmbătă, ora 17.00, până duminică, la ora 8.00, vremea se va înrăutăţi treptat în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte. În seara zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge în Banat, Crişana, apoi şi în Maramureş şi nordul Moldovei, iar în Transilvania şi Oltenia vor fi precipitaţii mixte. În zona montană şi în Banat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea.

A doua avertizare cod galben este valabilă duminică, între orele 8.00 şi 20.00, fiind anunţate precipitaţii în toate regiunile. Astfel, va ninge în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, vor fi precipitaţii mixte în Transilvania şi Oltenia, iar în Muntenia şi Dobrogea va ploua. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova.

Tot duminică, în special în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea. În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie.

Directorul ANM preciza, la videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile locale, că duminică seară este posibil să fie prelungită atenţionarea meteo, dar numai pentru partea de est a ţării.

Te-ar mai putea interesa și
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. HORNBACH își consolidează eforturile tehnologice prin lansarea unui IT HUB......
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...