Zapp Mobile nu va mai furniza servicii în banda de 450 Mhz

Telemobil Zapp, operatorul de telefonie mobilă achizoţionat în 2009 de Cosmote România, va înceta furnizarea serviciilor în banda CDMA de 450 de Mhz, continuând operarea doar în frecvenţa de 2.100 Mhz.
Economica.net - vin, 22 feb. 2013, 13:22
Zapp Mobile nu va mai furniza servicii în banda de 450 Mhz

“Licența CDMA 450 Mhz 1xEV-DO a Telemobil, acordată de ANCOM, va expira pe 24 martie 2013. Ca urmare, începând cu această dată, compania nu va mai putea furniza servicii utilizând această frecvență. Telemobil va continua să ofere servicii de date 3G folosind frecvența de 2100 Mhz, prin intermediul unei rețele moderne, de înaltă calitate. Pentru mai multe informații sau suport, abonații pot contacta serviciul de relații cu clienții al companiei, apelând 111″, au declarat reprezentanţii companiei.

Scrisoarea către clienţi.

” Stimate client,

Vă mulțumim că ne-ați fost alături în tot acest timp și pentru interesul manifestat față de serviciile pe care compania noastră le oferă.

Ca urmare a deciziei Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, vă informăm că licența CDMA 450Mhz 1xEV-DO deținută de către Telemobil SA (« Zapp») va expira la data de 24 Martie 2013 și că suntem nevoiți să încetăm furnizarea serviciilor pe această frecvență, începând cu aceasta dată.

Astfel, începând cu 24 Martie 2013, va înceta furnizarea tuturor serviciilor de comunicații electronice oferite de Telemobil prin intermediul reţelei CDMA 450Mhz 1xEV-DO, incluzând aici servicii mobile de voce, SMS (mesaje scurte) sau servicii de date și orice servicii cu valoare adăugată serviciilor de voce sau date mobile. De asemenea, la data de 24 Martie 2013 contractul / contractele de abonament pentru furnizarea serviciilor sus-menționate semnate de dvs. cu Telemobil vor înceta de drept.

Totodată, vă aducem la cunoștință și faptul că aparatele – atât telefoane mobile cât și modemuri – pe care le utilizați în rețeaua Telemobil nu vor mai putea fi utilizate într-o altă rețea mobilă din România, având în vedere că acestea funcționează doar pe frecvența de 450 Mhz, frecvență pe care niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă de pe piață nu o deține.

Vă informăm că, aveți dreptul de a solicita încetarea contractului dumneavoastră pentru serviciile oferite de Telemobil prin frecvența CDMA 450Mhz 1xEV-DO, începând cu data de 1 Februarie 2013, înainte de sfârșitul perioadei inițiale, fără plata penalităților de încetare prevăzute în contractul de abonament pentru serviciile Telemobil.

Telemobil va continua însă să furnizeze serviciile de date 3G UMTS în frecvența de 2100 Mhz, beneficiind astfel de acces la internet cu o viteză superioară.

În cazul în care doriți păstrarea numărului / numerelor Telemobil, aveți posibilitatea să il / le portați într-o altă rețea de telefonie mobilă din România, prin depunerea unei cereri de portare la operatorul ales până la data de 21 Martie 2013. Mai multe informații cu privire la procesul de portare puteți găsi pe www.zapp.ro, la secțiunea «Portabilitatea numerelor».

În cazul în care doriți să beneficiați de serviciile noastre până pe data de 24 Martie 2013, ultima factură va fi emisă în data de 1/10/20 Aprilie 2013. Aceasta va conține valoarea abonamentului / abonamentelor și a extraopțiunilor pentru intervalul cuprins între data emiterii ultimei facturi și data de 23 Martie, precum și valoarea traficului efectuat în această perioadă și va trebui achitată conform condițiilor contractuale. Mai multe informații puteți obține la serviciul de Relații cu Clienții apelând 111 (gratuit) sau 021 402 44 44 (taxabil).

În cazul în care aveți un cont Zappmobile asociat numărului dumneavoastră de telefon Zapp CDMA, acesta va putea fi utilizat până în data de 1 Iunie 2013, dată după care aceste conturi vor fi dezactivate și toate informațiile asociate acestora vor fi șterse.

Cu respect,

Spyridon SPYROPOULOS

Chief Operations Officer”

Te-ar mai putea interesa și
Garanti BBVA Credite de Consum primește un împrumut de 10 milioane de euro din partea IFC pentru finanțarea de investiții „verzi”
Garanti BBVA Credite de Consum primește un împrumut de 10 milioane de euro din partea IFC pentru finanțarea de investiții ...
Garanti BBVA Credite de Consum, instituție financiară nebancară parte a Garanti BBVA Group România, a semnat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation......
Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare, vom aproba o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare
Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare, vom aproba o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare
Guvernul va aproba săptămâna viitoare o schemă de ajutor de stat multianuală pentru industria prelucrătoare, deocamdată ...
Bilanț eMAG după un an: 131 de angajați fără experiență au absolvit programul de accelerare în carieră
Bilanț eMAG după un an: 131 de angajați fără experiență au absolvit programul de accelerare în carieră
După un an de la lansare, Upgrade, cel mai amplu program de dezvoltare accelerată inițiat de eMAG pentru a susține angajații ...
Primăria Capitalei a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru extinderea și reabilitarea a 15 km de linie de tramvai
Primăria Capitalei a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru extinderea și reabilitarea a 15 km de linie de tramvai
Primăria Municipiului București (PMB) a publicat joi un anunț de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate ...